To af Sagros specialister på fuldfoder skal over det kommende år lære hollandske kvægbønder at blive bedre til at producere mælk.

Gennem en herboende hollandsk landmand blev Sagro inviteret på besøg hos det hollandske andelsejede foderstoffirma Agrifirm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Agrifirm ønsker at oparbejde en selvstændig rådgiverkompetence indenfor fuldfoder og er interesserede i, hvordan vi arbejder med fuldfoder i Sagro, siger kvægrådgiver Rasmus Krarup i en pressemeddelse.

Sammen med kollegaen Katrine Bjørn har han i flere omgange besøgt ti hollandske landmænd og sammen med Agrifirms rådgivere startet omlægning til fuldfoder. Flere besætninger oplever allerede nu ydelsesstigninger fra 2 til 5 kg EKM pr. ko.

- Hollænderne er udfordret på mælkeydelsen. Danske køer leverer i gennemsnit 2.000 kg EKM mere pr. årsko, og med vores specialviden om fuldfoder, kan vi helt sikkert forbedre produktionen, siger Rasmus Krarup i en pressemeddelelse.

En stor del ligger i selve blandingen af fuldfoderet, hvor Sagro har nogle af landets bedste rådgivere, som har beskæftiget sig med fuldfoder i flere år.

Projekterne i Holland bringer ny viden til Sagro omkring opstartsmuligheder og ?vanskeligheder, herunder særligt i græstunge områder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi får simpelthen en helt ny testgruppe at teste kompakt fuldfoder i, siger Rasmus Krarup i pressemeddelelse.

I første omgang skal Sagros rådgivere omlægge 40-50 besætninger i Holland, men potentialet er endnu større, da Agrifirm også har mange kunder på det tyske marked.