De første tilmeldinger til landbrugsuddannelsen er nu tikket ind, og på Agroskolen ser prognosen for efteråret 2018 lovende ud: allerede nu er der tilmeldt 35 procent flere elever til grundforløbet og EUX end sidste år. Det skriver Agroskolen i en pressemeddelelse.

Selvom der er længe til august, har erhvervsuddannelserne landet over nu allerede fået deres første dom: ansøgningerne er dumpet ind, og det ser heldigvis godt ud for landbrugsskolen i Midtjylland:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er dejligt at se, at flere unge mennesker fra Midt- og Vestjylland vil have en karriere inden for landbruget - det betyder, at vi kan fylde endnu flere af de ledige praktikpladser fremadrettet og uddanne mere kvalificeret arbejdskraft til vores område, siger Michelle Stærk, der er konstitueret forstander på Agroskolen.

Også på landsplan oplever de praktiske uddannelser en stigning, mens erhvervsuddannelserne på Herningsholm har optaget hele 40 procent flere elever til august end sidste år.

- Vi er glade for, at landbrugsuddannelsen lokalt følger den positive udvikling for erhvervsuddannelserne. Landbrugserhvervet har i den grad brug for de ekstra hænder, siger Anders Mejdahl, bestyrelsesformand for Agroskolen.

Michelle Stærk påpeger også, at der endnu er længe til august, og helt ind til opstart, kommer der nye elever på optagelseslisten:

- Der er rigtig mange unge, som helst vil ud og arbejde. De søger som regel en praktikplads i stedet for at søge ind på skolen nu. Når de har en underskrevet kontrakt, kan de nemlig starte på grundforløbets anden del, og være ude og arbejde allerede et halvt år efter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nye folk på Agroskolen

Når eleverne starter på Agroskolen til august, vil de møde Agroskolens nye ledelse: den konstituerede forstander Michelle Stærk og hendes viceforstander Nadia Dietz. De to kvinder er ingen nyhed for Agroskolen - de har begge været på landbrugsskolen i flere år. Siden januar i år har de dog stået i spidsen for skolen.

- Vi føler os trygge ved at stå i spidsen for Agroskolen fremadrettet, det er nemlig intet problem når man har så dygtig og kompetent en medarbejderflok, som vi har, siger Nadia Dietz, viceforstander på Agroskolen.

De to kvinder når også at øve sig lidt inden august: allerede nu har de afsluttet de faglærte landmænd, til maj afslutter et hold 1. hovedforløb, og inden sommer bliver EUX og grundforløb også færdige på Agroskolen.