En flyttekasse til kalve med varme er en af de ting, man kan kigge nærmere på, hvis man besøger JB Maskiner på Nutrifair.

Kassen blev udviklet for to år siden efter ønske fra en kunde, som har salmonellaproblemer i sin besætning. Det gav udfordringer med at få nyfødte kalve tørre, fordi salmonellastatus betyder, at kalvene skal fjernes straks fra koen, som ikke en gang må slikke kalven.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Derfor kan sådan en kalv være svær at få tør, og løsningen blev derfor, at vi konstruerede en flyttekasse med varme, fortæller indehaver Bjarne Madsen.

Lavt energiforbrug

Varmekassen er forsynet med en varmelampe, som giver strålevarme og kun bruger 150 Watt.

- Den kan tåle stød og vibrationer, og den kan falde ned i halm, uden at der går ild i halmen. Den er derfor også meget sikker at anvende, siger Bjarne Madsen.

Han suppleres af sin kone og medindehaver, Jytte Madsen, som fortæller, at de har haft et varmelegeme til at ligge og varme i halm, uden at der opstod ild.

Rengøringsvenlig

Flyttekassen fås med enten hjul eller beslag til minilæsser - eller begge dele. Den er fremstillet i galvaniseret stål med alubund og plastplader, så der er isolerende luftrum. Det betyder også, at den er meget rengøringsvenlig, hvilket ifølge Bjarne Madsen er meget vigtigt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er desuden en låge i begge ender, så det er let at få kalve ind og ud.

Låget kan vippes op, så man også kan gå lige igennem kassen. Det er vigtigt, fordi kalven skal være i kassen de første 12 timer, efter den er født, og derfor skal den også have råmælk, mens den er i kassen.

Varmekassen fås også med lys i låget.