Abonnementsartikel

Nordvestjysk Traktorservice har leveret tre af sine små og alsidige Luxxum-traktorer til Thisted Kommune

Mindre traktorer bliver i højere grad brugt i kommuner til en bred vifte af opgaver til alt fra have-park arbejde til snerydning. Nordvestjysk Traktorservice leverede for nyligt tre Case IH traktorer i Luxxum-serien til Thisted Kommune.

- Det er en snild traktor, der er nem at komme rundt med, og med en god manøvredygtighed. Traktorerne er med trinløs transmission, og det giver en god komfort til føreren, siger Søren Jacobsen, der er salgskonsulent ved Nordvestjysk Traktorservice.

Vandt udbud

Opgaven var sendt i udbud af Thisted Kommune, og det var Nordvestjysk Traktorservice der endte med at få ordren. En blev leveret med front PTO, og de to andre blev leveret med frontlæsser.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Den ene af traktorerne skal primært anvendes i forbindelse med græsslåning, mens de to andre skal bruges i forbindelse med vej samt have-park opgaver. I vinterhalvåret er det meningen at de skal bruges til saltning og snerydning. Traktorerne kommer til at blive anvendt i hele Thisted Kommune fra Frøstrup i nord til Agger i syd.

Nordvestjysk Traktorservice begyndte at levere traktorer i Luxxum-serien i midten af 2016. Serien er en videreudvikling af Farmall U Pro serien fra Case IH. Traktorerne, der blev leveret til Thisted Kommune har 110 hestekræfter, og er kendetegnet ved at have en ZF transmission 32x32 uden brug af kobling.

Små og populære

Brugen af de små traktorer til mange forskellige opgaver i kommuner er en trend, der har bredt sig. Ifølge Maskinhandler Indkøbsringen, MI, der er et indkøbssamarbejde mellem danske maskinforretninger, er der sket en udbredelse af kompakttraktorer til opgaver i kommunerne.

- Det er en generel tendens på hele linjen, at kompakttraktorerne vinder frem. Det er også generelt for hele vores kundegruppe. Flere og flere kommuner og boligselskaber går den her vej, siger sælger Jens Elkrog fra MI og fortsætter:

- Kommunerne går i højere grad væk fra redskabsbærere og multimaskiner. Traktorerne er måske lidt mere klodsede, men de er langt mere driftssikre og vedligeholdelsesomkostninger er lavere. De er også billigere i indkøb. Det er en trend, vi har set over de sidste par år, siger Jens Elkrog.