Abonnementsartikel

Ved Gømas årlige åbenthus var der stor interesse for især den nye gyllevogn, som havde officielle danske premiere.

Det vrimlede med mennesker fra åbning til afslutning hos Gømas årlige åbenthus, som blev afholdt i fredag den 8. december og det glæder især salgschef Karsten Kammer, som anslår, at der har været cirka 1.500 besøgende.

- Det er altid svært at sige, hvor mange besøgende der var på dagen, men udfra de spiste pølser er det vores umiddelbare bud, fortæller han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den helt store fokus var naturligvis rettet mod Gømas nyudviklet GG gyllevognsserie, hvor man vidste den første GG 25, som Viborg-virksomheden også havde med i Hannover på Agritechnica.

- Vi har nu udsolgt af gyllevogne til foråret, og i forbindelse med åbent hus-arrangmentet, fik vi lukket endnu en aftale om levering af en gyllevogn til sommeren 2018.

Karsten Kammer fortæller, at der dermed kommer 18 Gøma-gyllevogne ud og køre til kommende sæson, hvor de 12 kommer til at køre i Danmark, mens de resterende kommer til at køre i Norge og Sverige.

- Det er hovedsageligt 25 ton gyllevogne, som vil præge produktionen, fortæller Karsten Kammer, som fortæller, at der bliver rigtigt travlt hos Gøma hen over vinteren.

Kom fra hele landet

Foruden GG-gyllevognen, så var åbent hus arrangementet også tiltænkt til at vise resten af produkt-programmet, med blandt andet Bomech-slæbeskærsbomme, Göwi-gyllerører, Harsø gyllebomme, Duport græsmarknedfælder med enkelt og dobbeltskær samt Verveat selvkørende gyllenedfælder foruden Gømas egen produktion af discnedfældere og fronttanke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er rigtig godt tilfreds med det stærke fremmøde fra også sjællandske maskinstationer, fortæller Karsten Kammer, og påpeger, at der har været cirka 10 sjællandske maskinstationer, som lagde vejen forbi det midtjyske.

Det nye program af staldgødningsspredere fra tyske Streumaster var også genstand for stor opmærksomhed, og Gøma kan til kommende sæson igangsætte flere spredere i Danmark.

- Det er især den 16 kubikmeter spreder, som vi har solgt, men der er også solgt en enkelt 22 kubikmeter spreder på boogie.