På delegeretmødet onsdag i Landbrug & Fødevarer i Herning blev der af Niels Henrik Keinicke, Familielandbruget LRS - Vejle, rettet en skarp kritik af Danish Agros aktiviteter i opkøb af maskinforretninger.

- Man kan vel godt kalde det selskabstømning, når Danish Agro lægger pengene over i maskinbranchen. Det skal vi være mere opmærksomme på i fremtiden. Det er vel den eneste lovlige form for selskabstømning, der findes, sagde Niels Henrik Keinicke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Emne i beretning

Emnet kom på banen tidligere på dagen, da Martin Merrild i sin berretning roste de danske andelsselskaber og deres uafhængighed.

- Vores andelsbevægelse lever i bedste velgående. Her er ingen kapitalfonde, der tømmer virksomhederne for værdi og efterlader medarbejdere og os - leverandørerne - som gidsler. Her er ingen grådige direktører, der presser ejerne til håbløse børsnoteringer for at score den kortfristede milliongevinst på aktier, sagde Martin Merrild tidligere på dagen.

De kommentarer faldt Niels Henrik Keinicke for brystet, og han stillede spørgsmål til formandens ord.

Svar på kritik

Som svar på kritikken gik Martin Merrild på talerstolen og præciserede sine udtalelser.

- Med hensyn til andelselskaberne, så står jeg ved mine ord. Jeg har stor tillid til folk i de lokale andelsforeninger, og jeg regner med, at de varetager medlemmernes interesser på både kort og på lang sigt, sagde Martin Merrild.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han spillede bolden over på andelshavernes banehalvdel i forhold til andelsforeningernes prioriteringer.

- Jeg tror det er farligt at have en romatisk tilgang til andelsforeningernes arbejde. Vi er nødt til at forholde os til virkeligheden. Der skal rå kapital til på et marked, hvor der bliver større konkurrence. Men jeg synes, at disskussionen om foreningernes arbejde hører hjemme i lokalforeningerne, og med dem man vælger ind i bestyrelserne, sagde Martin Merrild.