De aktuelle afregningspriser på økologiske produkter gør det til en økonomisk attraktiv driftsform. Agri Nord, Landbo Limfjord og Landbo Thy afholder økologiske infomøder, hvor økonomi og udviklingsmuligheder er på dagsordenen.

Der er stigende vækst i efterspørgslen på økologisk mælk, kød og æg. Det får priserne til at stige og betyder bedre afregning til landmanden. Det skriver Agri Nord i en pressemeddelelse.

- Der er en pæn vækst i efterspørgslen på økologiske varer, så der er god basis for den stigende produktion, vi oplever i øjeblikket, siger økologichef Thomas Vang Jørgensen, Agri Nord.

Stor efterspørgsel på planteavlere

Især planteavlere bør have stor interesse i omlægning til økologisk landbrug. Det skyldes blandt andet, at der på både svinekød, mælk og æg er ret stram styring af udbuddet, hvilket der ikke er på planteavl.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Hvis man vil med på økologien som planteavler, så er det nu, siger Thomas Vang Jørgensen.

Chefkonsulent for økologi ved Landbrug & Fødevarer, Ejvind Pedersen, fortsætter:

- Der er virkelig brug for planteavlere, som vil producere alt det korn og proteinafgrøder som alle de økologiske husdyr skal fodres med.

Langt bedre muligheder i dag

Der er sket meget på 10 år, hvor økologiske varer er gået fra at være en niche til i dag at være overalt. Også hvad angår rådgivning om økologi har man i dag et langt bedre fagligt fundament at stå på.

- Vi er rigtig godt kørende med fagligt knowhow om, hvordan man griber økologi an og får en god og velfungerende produktion. Og vi fokuserer rigtigt meget på, hvad man skal arbejde med for at gøre indtjeningen bedre, siger Thomas Vang Jørgensen.

På arrangementet kan du høre meget mere om mulighederne for det voksende økologiske marked. Det afholdes den 7. og 9. november klokken 18-22 i henholdsvis Aars og Nykøbing Mors.