Abonnementsartikel

Det var malkekøer af den allerbedste slags, der blev udstillet på dyrskuet i Hobro i dag lørdag den 29. juli.

På Hobro Dyrskue er det ingen skam at blive hverken nummer 2, nummer 3 eller stå længst nede i rækkerne.

Kvaliteten af de udstillede dyr er nemlig så høj, at selv køer placeret i bunden er rigtig fine udstillingskøer, der alle har velformede og funktionelle kroppe, lemmer og malkeorganer.

- Man kan ikke tale om et egentligt bundniveau, for det generelle niveau er meget højt. Det er rigtig flot, siger dommer Kasper Pedersen.

Niveauet var faktisk så højt, at han stort kun uddelte topkarakterer. Ingen fik 21 point. Få fik 22 point, en del fik 23 point, mens hele fire køer fik 24 point. Den højeste udmærkelse en ko kan få.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er usædvanligt, at der uddeles 4 x 24 point på et dyrskue, fortæller Kasper Pedersen.

Glæde over 2. plads

Kristian Skov, Aars, er en af de udstillere, der mærkede til den hårde konkurrence. Han udstil-lede 10 køer og en kvie og blev placeret på en andenplads i den prestigefyldte besætnings-gruppekonkurrence.

- Det er jeg bare helt vildt godt tilfreds med i det her selskab, siger udstilleren, der hjemme på ejendommen Lille Skovsgaard har 500 køer sammen med sin far Sten Skov.

Han måtte se sig slået af Oluf Bøgh, Hobro, som vandt med sin gruppe, der blandt andet bestod af to af de fire køer, der fik 24 point.

Glade udstillere og gæster

Kristian Skov var ikke den eneste, der glædede sig over tingenes tilstand på dyrskuepladsen. Formand for Hobro Dyrskue, Jacob Bjerrum, var også en glad mand.

- Det har bare været en rigtig god dag med en utrolig positiv stemning blandt både udstillere og hjælpere. Alle er godt tilpasse, og jeg sporer helt klart en optimisme i erhvervet, fortalte formanden.

Og de regnbyger, der indimellem drillede dyrskuet, var der ikke mange, der tog notits af.

- Vejret snakker vi ikke om. Det er, som det er, siger han.

I alt besøgte 4.529 gæster Hobro Dyrskue, hvilket er på niveau med sidste år.

- Det er tilfredsstillende, siger dyrskuets koordinator Flemming Floor Jensen fra Agri Nord, som arrangerer dyrskuet sammen med nf plus.