Fåreavler Åse Svendsen oplever ulveangreb på sine får ved Skærbæk midt i læmmetiden. Det skriver facebook-siden "Her er ulven i Danmark":

- Vi får lam udendørs i disse dage, og det går ikke helt smertefrit fra sig. Vi har fundet fem nyfødte lam, som er bidt i hovedet med en enkelt tand og så lukket op bagi. Og det sker ved højlys dag. Vi har også fundet et større lam, måske to dage gammelt, hvor hovedet var 'klippet' af, samt et lam på cirka 35 kilo, der var bidt i maven, fortæller Åse Svendsen til facebooksiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vildtkonsulenten har derfor været forbi flere gange i den seneste tid for at tage dna-prøver af de dræbte dyr hos Hedelam, der gennem flere år har været plaget af ulv.

- Indtil nu har vi ikke haft vogterhundene gående i de folde, hvor lammene fødes, men det gør vi nu. Det er mere besværligt, når man skal køre ind og ud mange gange på én dag og altid skal tage hensyn til, at de ikke løber ud, eller står og puster én i nakken, når der skal ydes læmmehjælp. Det synes de nemlig er meget interessant, siger Åse Svendsen.

Hun oplyser, at der angiveligt også er mulige ulveproblemer ved Agerskov - og at hun kan høre ulven tude om natten.