Johs. Mertz byggede for nyligt et nyt hovedsæde i Maribo - det kan du læse mere om her - og nu udvider man også ejerkredsen, så administrerende direktør Christian Holst fremover kan kalde sig medejer.

- Det handler imidlertid ikke kun om det nye hovedsæde i Maribo, udviklingen stopper ikke hermed. Jeg nærmer mig de 60 år, fortsætter Per Mertz og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Og da mine to døtre ikke ønsker at føre virksomheden videre, har jeg nu iværksat et glidende generationsskifte og er meget glad for her fra begyndelsen af 2017 at byde selskabets adm. direktør Christian Holst velkommen som medejer i Johs. Mertz A/S.

Christian Holst er 45 år og tiltrådte som administrerende direktør i Mertz i august 2015. Han er oprindeligt landbrugsuddannet fra Landbohøjskolen og har en bred baggrund inden for landbrugsmaskinbranchen, blandt andet fra Hardi, Case IH og var fra 2011 til 2015 administrerende direktør for Väderstad Danmark og opbyggede selskabet og forhandlernettet. - Med vores landbrugsafdelinger i Maribo, Ringsted og Faxe, Skov og Have i Nakskov, Nykøbing og Faxe, og ikke mindst med Christian som medejer kan vi satse langsigtet og i endnu højere grad indfri landmændenes behov. Både på Lolland-Falster og på hele Sjælland, hvor vi oplever en markant øget efterspørgsel, forstætter Per Mertz.

- Jeg selv trådte ud af direktionen sidste år, men fortsætter med at tage mig af de brugte maskiner, som vi har samlet i det nye moderne drive-in BrugtCenter i Nykøbing F. Og så glæder jeg mig ikke mindst til i bestyrelsen at arbejde aktivt videre med at sikre, at vi hele tiden har en strategi, der holder os på forkant, så vi er godt rustet til fremtiden.

Meget beæret

Den nye medejer ser også frem til de nye udfordringer.

- Vores kunder forventer hele tiden ny teknologi og nye, mere effektive og miljørigtige løsninger. Og vi skal nu engang som fremtidens maskinhandler, bogstaveligt talt, holde landbruget kørende - til forudsigelige, lave omkostninger og med størst driftssikkerhed. Jeg er meget beæret over at få denne mulighed for som medejer at drive en så traditionsrig og værdifuld virksomhed som Johs. Mertz. At kunne udvikle, yderligere effektivisere og udbygge, så vi står rustet endnu bedre til fremtiden. Jeg ser det endvidere som en enorm styrke og sikkerhed for et langsigtet perspektiv for vore kunder at, jeg nu som medejer har "hånden på kogepladen" og ikke blot er her for en kortere periode som led i en karriere, fortæller Christian Holst.