Lyt til artiklen:

Johs. Mertz: Forundret og ærgerlig over endt samarbejde

00:00
Hastighed: ???x
02:05

Kverneland har ændret forhandlerstrukturen på Sjælland og Lolland-Falster, og det nye netværk bliver uden Johs. Mertz. Det meddelte Kverneland tidligere torsdag eftermiddag.

Den udmelding giver anledning til ærgrelse hos Johs. Mertz.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er med stor forundring og ærgrelse, at vi må erkende at et godt og langvarigt samarbejde skal ophøre da Kverneland har valgt at lægge alle æg i en af Danish Agros Machinery's afdelingers kurv på Sydhavsøerne. Vi ser naturligvis fremad og sætter yderligere fokus på New Hollands stærke plovprogram og dybdeharver, tallerkenharver mm. fra Amazone, lyder det fra direktør Christian Holst i en pressemeddelelse fra Johs. Mertz.

Selvom beslutningen ærgrer, så kan det i sidste ende ifølge direktøren blive en fordel for forhandleren.

- Vi oplevede for et par år siden noget tilsvarende, da vi sluttede samarbejde med Case IH, og det har faktisk vist sig at være en stor fordel for os at fokusere på New Holland, frem for at skulle tilfredsstille to leverandører med samme produkter, så mon ikke vi også kommer til at opleve samme styrkede fokusering denne gang udtaler, Christian Holst.

- Vi kommer nok til at mangle en roesåmaskine og en prisstærk slagleafpudser. Vi har i dag den kraftige afpudser fra Sauerburger i trippelversion op til 9,5 meter, men vi har også solgt mange 3,2
og 2,5 meter fra Kverneland. Men der findes også andre gode mærker, så mon ikke vi finder stærke afløsere der, og vi har da også et par henvendelser liggende i skuffen, vi skal have fat på.

- På plovsiden, som jo er det, Kverneland er mest kendt for, har vi de sidste par år solgt flere og flere New Holland-plove. Både 4-5 furede men også 8 furede On-Land-plove, hvor New Holland også har et stærkt produkt. Det er klart, at vi kommer til at savne Kvernelandploven, men vi har heldigvis et meget stærkt alternativ og er klar til en masse demo allerede nu her i dette efterår, slutter
Christian Holst.