Den 1. februar 2017 tiltræder Ulf Givskov Bender som ny direktør for Erhvervsskolerne Aars. Det sker i forbindelse med, at skolens direktør gennem mange år, Helene Reffstrup Møller, går på pension.

Som direktør for erhvervsskolerne Aars kommer Ulf Givskov Bender til at stå i spidsen for ca. 200 medarbejdere inden for undervisning, administration og en række servicefunktioner. Skolen spreder sig over et areal på 273.890 kvadratmeter. Årligt er der cirka 2.000 elever under ungdomsuddannelse og ca. 5.500 kursister på efteruddannelse. Alt i alt er det en af områdets største arbejdspladser, der nu får ny direktør.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ulf Givskov Bender overtager en på alle måder veldrevet og selvstændigt fungerende skole, der ofte har markeret sig som en af landets bedste inden for nøgleområder som for eksempel elevfravær og beskæftigelse efter endt uddannelse. Den udvikling og den indsats, der ligger bag, kender Ulf da også alt til, da han kommer fra en stilling som uddannelseschef på skolen, hvor han primært har beskæftiget sig med entreprenør- og landbrugsmaskinmekanikeruddelsen.

Til spørgsmålet om, hvad skolens elever, medarbejdere og samarbejdspartnere kan forvente af den nye direktør, svarer Ulf Givskov Bender:

- Grundlæggende gør vi som skole det godt og skal fortsætte i de spor, der er lagt. Alle medarbejdergrupper gør et godt job, og alle trækker i samme retning. Den udvikling, vi lige som alle andre skoler skal foretage, kan og skal foregå som en stille og rolig evolution i en god balance mellem kontinuitet og udvikling ? og naturligvis i et samarbejde med både medarbejdere og samarbejdspartnere.

Skolens bestyrelsesformand Karsten Nielsen, Dansk Metal, udtrykker stor forventning til samarbejdet med den nye direktør.

- Vi kender Ulf som en meget vidende, inspirerende, favnende og visionær chef. Vi havde mange og meget velkvalificerede ansøger til stillingen, og er ikke i tvivl om, at Ulf er det rigtige valg. Med en skole som Erhvervsskolerne Aars er det vigtigt, at den bliver drevet som en selvstændig og samarbejdende skole, der er lydhør og åben over for udviklingen omkring sig, både lokalt, nationalt og internationalt. Hensynet skal være både til intern trivsel og ønsket om at skabe værdi for den enkelte elev, erhvervet og samfundet,

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samfundsbehov vigtige

Det er en markant del af Erhvervsskolerne Aars' selvforståelse, at hensynet til erhvervets og samfundets behov til stadighed tænkes ind i uddannelserne. Målet er groft sagt, at de elever, der går på skolen, både får en uddannelse og er en løn værd, når de træder ud på arbejdsmarkedet. Og at skolen også løbende udvikler og tilbyder kurser og efteruddannelse, der skaber endnu mere værdi for både den enkelte, erhvervet og samfundet.

Det er en bred pallette af uddannelser, som Ulf Givskov Bender overtager det overordnede ansvar for. Erhvervsskolerne Aars har både erhvervsgymnasier (hhx og htx) og en lang række erhvervsuddannelser (eud og eux). På skolen finder man unge i alle aldre. De er i gang med at uddanne sig på enten det tekniske gymnasium eller handelsgymnasiet - eller til smed, tømrer, elektriker, mekaniker i flere afskygninger, kontorassistent, handelsassistent, detailassistent, gastronom, bager og slagter.

Skolen uddanner arbejdskraft både til lokalområdet og til hele landet, eftersom man er landsskole for en række uddannelser både inden for tekniske og merkantile fag.

Både skolens gymnasier og erhvervsuddannelser udmærker sig ved at have et stærkt samarbejde med erhvervet og videregående uddannelser.

- Nærhed er en af vores værdier og en meget kraftig rettesnor for vores daglige arbejde, udtaler Ulf Givskov Bender og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kender og interesserer os for det erhverv og de videregående uddannelsesinstitutioner, vi uddanner til. Vi kender vores elever og kursister og ved, hvordan de skal klædes på til at blive så dygtige som muligt. Vi arbejder med høj kvalitet gennem dygtige lærere, der ved hvad der rører sig, gennem veludstyrede og moderne værksteder og undervisningslokaler - og vi gør vores allerbedste for at vores medarbejdere og elever trives i hverdagen og dermed er så motiverede som overhovedet muligt.

Netop det eksterne fokus og erfaringen med sektoren og skolen har været vigtigt ved ansættelsen af Ulf Givskov Bender, der med indgående kendskab til skolen og en erhvervskarriere inden for både Forsvaret og Dansk Supermarked har stor forståelse for både erhvervslivets behov og for arbejdet med udvikling af kompetencer og mennesker. Eksternt skal man derfor forvente en direktør, der vil sætte endnu mere fokus på deltagelse i og drift af både politiske og erhvervsrelaterede netværk og udviklingsprojekter.

Ulf Givskov Bender er 34 år gammel, bor i Vammen, er gift, har to små børn og har et tredje på vej. Han er selv uddannet på hhx, supplereret med en HD inden for organisation og ledelse.