TYSKLAND. Trods store udfordringer i landbrugserhvervet i store dele af verden, fortsætter Bayer-koncernen med et ganske betydeligt investeringsprogram i sin Crop Science-division.

Det kom frem på koncernens stort anlagte "Future of Farming Dialog 2016", som Finder sted onsdag i denne uge i Leverkusen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har stor tillid til det fremtidige vækstpotentiale i landbruget og fortsætter derfor vores store investeringer i udvikling,

Liam Condon, medlem af Bayers direktion og chef for Bayer Crop Science.

- Vi har stor tillid til det fremtidige vækstpotentiale i landbruget og fortsætter derfor vores store investeringer i udvikling, men har samtidig øremærket 2,5 milliarder euro til investeringer i udvidelse af vores kapitalapparat mellem 2017 og 2020, sagde Liam Condon, der er medlem af Bayers direktion og chef for Bayer Crop Science.

Nyt i pipeline

Liam Condon fortalte desuden, at Bayer Crop Science fortsat vil investere cirka 10 procent af omsætningen i forskning og udvikling, og at en af overskrifterne for Bayer Crop Science er at være en stærk bidragsyder til bæredygtighed, som koncernen understøtter gennem investeringer i udviklingen af blandt andet digitale løsninger.

Liam Condon holdt sit indlæg under overskriften "Skærpelse af fremtidens landbrug", og han offentliggjorde desuden, at der løbende vil komme en meget stærk portefølje af nye produkter til landbruget, som imødekommer stigende udfordringer for planteavlere i hele verden.

Og alle disse ambitioner blev præsenteret uden et eneste ord om Bayer-koncernens aktuelle budkrig om at købe en anden stor spiller på markedet, Monsanto.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har aftalt ikke at kommentere offentligt på forløbet, sagde Liam Condon.

Optur på vej

Liam Condon uddybede sine forventninger om et fremtidigt vækstpotentiale i landbruget og fastslog, at Bayer er udmærket klar over, at det altid vil gå op og ned inden for landbruget.

- Men vi tror, at vi har nået bunden af den nuværende krise, sagde Liam Condon.

Han vurderer derfor, at det nu vil gå opad, men erkender samtidig, at han ikke kan vide det.

- Vi tror, det vil begynde at gå opad, men at det vil ske i et langsomt tempo, sagde han.