Tyske Spelsberg har lanceret en kondenssikker gruppetavle, som efter omfattende tests hos DLG anses for at være ammoniakresistent i mindst 20 år. Tavlen er udviklet i tæt samarbejde med kunder, der har efterspurgt kondenssikre gruppetavler, og Spelsbergs udviklingsafdeling i Tyskland har taget udfordringen op.

Ideel til landbruget

Carsten Berntsen, administrerende direktør i Spelsbergs danske salgsselskab, er overbevist om, at Spelsberg AK Air snart bliver landbrugets foretrukne gruppetavle, for den har alle de tekniske egenskaber det professionelle landbrug har brug for.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De moderne staldanlæg er superavancerede og fyldt med relativ sårbar automatik, styringer, alarmer og så videre. Samtidig er de fyldt med ammoniakdampe, fugt og ofte skiftende temperaturer, så el- og signal-installationerne er udsat for enormt aggressive påvirkninger. AK Air gruppetavlerne holder disse påvirkninger væk fra gruppetavlerne og eliminerer derved risikoen for fejl og driftsforstyrrelser, siger han.

Hans påstand underbygges af en omfattende test udført af tysk landbrugs testinstitut DLG, der bekræfter kabinettets resistens mod ammoniakholdig staldluft i mindst 20 år, skriver Spelsberg i en pressemeddelelse.

Fleksibilitet

Den nye gruppetavle er opbygget over en traditionel gruppetavle AK fra Spelsberg. Den tavle har gennem årtier været kendt for sin fleksibilitet og store bruger-venlighed i forbindelse med montage, uanset om det drejer sig om klemrækker, styringer, alarmer eller andre delkomponenter. Nu har Spelsberg imidlertid udviklet en vedligeholdelsesfri teknologi, der sørger for luftgennemstrømning uden risiko for, at støv og så videre aflejrer sig i kabinettet. Derved forhindres dannelsen af kondens.

Teknologien gør tavlen ideel til både udendørs og indendørs installationer, hvor der er behov for at sikre installationerne mod fugt og urenheder for at eliminere risikoen for tæringer og driftsforstyrrelser.