Abonnementsartikel

Tre nye traktorer kørte i sidste uge ind ad indkørslen til Grindsted Landbrugsskole

- Vi er utrolig glade for den aftale, vi har lavet med Jens Rahbek fra Maskincentrum A/S i Aulum. Der er ingen tvivl om, at de tre nye traktorer vil give eleverne en god oplevelse, når de skal tage deres traktorkørekort, fortæller Poul Thomsen, lærer på Grindsted Landbrugsskole om de tre nye Case IH-traktorer, som netop er ankommet til den jyske landbrugsskole.

- Vi skal også bruge traktorerne til øvelser i marken med diverse redskaber, øve sikkerhed ved kørsel, og træne på- og afspænding af redskaber. Den ene traktor er udstyret med autostyring. Det giver os mulighed for, at give eleverne up-to-date læring med den nyeste teknik, som eleverne også vil komme til at møde ude i landbruget, fremhæver Poul Thomsen.

Til oktober vil skolen være medarrangør sammen med LandboUngdom på DM i pløjning og i den forbindelse skal de tre nye traktorer i aktion.

Til begynderen og den øvede

De tre traktorer der er købt, er to Case IH Maxxum 110. De er meget enkle og simple at køre for nybegyndere, og den sidste er en Case IH Maxxum 130 CVX.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Maxxum 130 CVX er mere for de rutinerede elever, som skal udfordres. Den er med trinløs transmission, forager automatik og fuld GPS-styring, men dog stadig let at indstille og køre med. Til traktorerne er der medleveret Quick Guides, som er små hæfter, der beskriver trin for trin, hvordan traktor og GPS betjenes, så har eleverne selv mulighed for at indstille og justere dem, forklarer Jens Rahbek fra Maskincentrum, som har leveret de tre nye traktorer.