Da randzonerne blev afskaffet, fulgte der en tilskudsordning med, hvor man kunne søge tilskud til ti specifikke teknologier målrettet randzoner.

Nu er det tid til, at dette tilskud skal udbetales, men ifølge Flemming Hedegaard, der er chefrådgiver hos Byggeri & Teknik i Herning, er der mange, der fejlagtigt tror, at man kan hæve det fulde tilskud, selvom man ikke investerer i alt det, man har søgt tilskud til.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er nogen, der har fået en fornemmelse af, at man sagtens kan nøjes med en del af det. Hvis man eksempelvis har søgt om tilskud til investering i bomstabilisering og sektionsafblænding, så tror man, at man får fuldt tilskud, hvis man køber den ene ting. Sådan spiller klaveret ikke - man får kun tilskud til det man har søgt, hvis man reelt køber det, siger han.

Ifølge Flemming Hedegaard er udfordringen, at man i ansøgningen har specificeret hvilken teknologi, man har søgt tilskud til.

- Mit bedste råd er, at hvis man vil hjælpe sig selv, så skal man sørge for, at der er sammenhæng mellem det, man har søgt tilskud til, det man har købt, det der står på fakturaen, og det man rent faktisk betaler. Ellers kan man risikere at miste sit tilskud, siger han.

NaturErhvervstyrelsen har udsendt et brev, hvor de understreger, at man udelukkende kan få tilskud til ti specifikke teknologier:

- NaturErhvervstyrelsen er blevet opmærksom på, at der i nogle ansøgninger ikke er overensstemmelse mellem hvad en ansøger ønsker at købe og det, som der kan søges tilskud til. (...) Hvis du eksempelvis har søgt om tilskud til en radrenser under teknologien "Radrenser med tank, doseringsenhed og moduler for rillesåning", er det kun radrensere, som passer på teknologibeskrivelsen, som kan opnå tilskud. Du kan derfor altså ikke få tilskud til eksempelvis en såmaskine under denne teknologi, skriver NaturErhvervstyrelsen i brevet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flemming Hedegaard understreger, at det kan få konsekvenser, hvis man ikke følger reglerne:

- Alle ønsker jo, at tilskudskronerne kommer ud og arbejder, og det vil være ærgerligt for dem, der har investeret i det rigtige udstyr, hvis de mister tilskud, fordi der ikke står det rigtige på fakturaen. Derfor er min opfordring, at man kigger på det tilsagn, som man har fået, og at man følger det. Det gælder ikke kun denne ordning, men det er generelt det vigtigste, når man arbejder med tilskud, siger han.