En række økologiske landmænd kan i øjeblikket forgæves tjekke bankkontoen. Normalvis ville det Økologiske Arealtilskud begynde at tikke ind i disse dage, men det er ikke tilfældet i år.

Det skyldes et nyt IT-system hos NaturErhvervstyrelsen, som har forsinket sagsbehandlingen. Udover det økologiske arealtilskud er støtteordningen "Pleje af græs- og naturarealer" også ramt af forsinkelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er ærgerligt for de landmand, som kommer til at vente længere på at få udbetalt deres penge

- Vibeke Møgelvang, enhedschef Center for Landbrug hos NaturErhvervstyrelsen

Sagsbehandlingen af ordningerne 'Økologisk Arealtilskud' og 'Pleje af græs- og naturarealer' ligger i et nyt it-system. Udviklingen af den del af systemet, som skal bruges til udbetaling, har desværre vist sig at være mere kompleks og omfattende, end forventet, lyder det fra NaturErhvervstyrelsen.

- Det er ærgerligt for de landmand, som kommer til at vente længere på at få udbetalt deres penge. Men for at sikre at flest mulige ansøgere får udbetalt tilskud har vi prioriteret at få den del af it-systemet på plads, som kan håndtere de automatiske udbetalinger, siger Vibeke Møgelvang, enhedschef i Center for Landbrug.

NaturErhvervstyrelsen arbejder på højtryk med at færdigudvikle it-systemet, så styrelsen kan begynde udbetaling på Pleje af græs- og naturarealer og behandle de resterende ansøgninger om udbetaling på Økologisk Arealtilskud.

Styrelsen forventer at være færdige med udbetalingen for 2015 i september. Til ansøgningsrunden 2016 regner NaturErhvervstyrelsen med, at udbetalingen kan begynde i december, som den plejer.