Abonnementsartikel

Kopenhagen Fur melder en om en foreløbig prisstigning over forventning ved april-auktionen.

Efter et skuffende resultat ved den seneste skindauktion, kan Kopenhagen Fur nu melde om positive takter ved april-auktionen, som finder sted fra den 14. til den 21. april.

- Det går klart bedre end sidste gang, og det går bedre end forventet. Vi havde regnet med en lille stigning i priserne, men lige nu ligger stigningen på 11 procent, sagde Tage Pedersen, formand for Kopenhagen Fur, da Maskinbladet talte med ham efter auktionen mandag den 18. april.

Det er ikke noget, der reder verden, men det hjælper lidt på pengepungen og meget på humøret.

Tage Pedersen, formand, Kopenhagen Fur.

Da auktionen begyndte den 14. april lød det første hammerslag klokken 8.30, hvor Mahogany Hanner blev udbudt. Disse skind blev modtaget godt af kunderne og opnåede en salgsprocent på 100 og en gennemsnitlig prisstigning på 25 procent set i forhold til sammenlignelige varer i februar. Mahogany Velvet Hanner opnåede også en salgsprocent på 100 samt en prisstigning på 13 procent.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det samme billede gentog sig med Mahogany Tæver, som opnåede en prisstigning på 16 procent. Mahogany Velvet Tæver opnåede også en salgsprocent på 100 og en gennemsnitlig prisstigning på 11 procent. Dagen bød også på udbud af et mindre part Black Hanner og Tæver, samt ræve og vaskebjørn.

Auktionens andendag bød på Silverblue Hanner. Disse opnåede en salgsprocent på 100 og en gennemsnitspris på 233 kroner. Dermed fik de en prisstigning på 10 procent i forhold til sammenlignelige varer solgt i februar. Dagens næste minkskind, som blev udbudt, var Silverblue Velvet Hanner. Disse solgte 100 procent og opnåede en prisstigning på 11 procent. Silverblue Tæver opnåede også en salgsprocent på 100 samt en prisstigning på 9 procent. Billedet gentog sig ved salget af Silverblue Velvet Tæver. Disse opnåede en salgsprocent på 100 samt en prisstigning på 7 procent.

På tredjedagen under april-auktionen begyndte dagen klokken 8.30 med udbuddet af White Hanner, som opnåede en salgsprocent på 100 samt en snitpris på 266 kroner. Dermed oplever denne type en prisstigning på 11 procent sammenholdt med sammenlignelige varer solgt under februar-auktionen.

White Velvet Hanner solgte ligeledes 100 procent og fik snitpris på 305 kroner - en prisstigning på 7 procent.

Efterfølgende blev der udbudt tæveskind. White og White Velvet solgte også 100 procent og fik en snitpris på henholdsvis 160 kroner og 190 kroner. White Tæver opnåede en prisstigning på 10 procent og White Velvet tæver steg med 11 procent.

Hjælper på humøret

Når auktionspriserne igen er på rette vej, skyldes det, at der er kommet styr på den overproduktion, der tidligere har præget markedet.

- Ved auktionen i februar etablerede vi en verdensmarkedspris på et lavere niveau end normalt. Jeg tror, at vi har ramt bunden, og at priserne vil stige igen. Det skyldes, at der nu er tiltro til markedet igen, siger Tage Pedersen.

De pæne prisstigninger ved april-auktionen kommer som en kærkommen håndsrækning til danske minkavlere.

- I gennemsnit vil en dansk minkavler stadig få underskud i år, men prisstigningen er med til at minimere underskuddet i forhold til beregnet. Det er ikke noget, der reder verden, men det hjælper lidt på pengepungen og meget på humøret, lyder det fra Tage Pedersen.

Auktionen forsætter frem til den 21. april.