Abonnementsartikel

Prisen på minkskind steg i gennemsnit med 12 procent Kopenhagen Furs seneste auktion.

Fornyet optimisme og tillid til markedsudviklingen har indfundet sig i pelsbranchen efter Kopenhagen Furs april-auktion, hvor 550 kunder deltog.

Prisen på minkskind steg i gennemsnit med 12 procent, og hele udbuddet på knap 6,6 millioner minkskind blev solgt. Auktionsomsætningen nåede 1,6 milliarder kroner

- Vi har haft et par år med prisfald, som nu er vendt til en lille stigning i hvert fald på denne auktion. Det tilfører naturligvis pelsbranchen en spirende optimisme, siger adm. direktør Jesper Uggerhøj, Kopenhagen Fur.

Stigningen i prisen vidner om en grundlæggende god efterspørgsel på detailmarkedet, men råvareprisen har i et par år været presset af en overproduktion og stor lageropbygning i produktions- og detailleddene. Minkproduktionen er nu globalt reduceret med 10 millioner, og udviklingen ventes at fortsætte med en yderligere reduktion på op til 20 procent i år i udlandet. I Danmark ventes produktionen at falde mellem 5 og 10 procent.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vores kinesiske kunder har haft en god detailsæson, og nogle af dem begynder at mangle skind. Vi har også set en del nye kunder, som for første gang handler hos Kopenhagen Fur, og det er naturligvis med til at sende prisen op, siger Jesper Uggerhøj.

Blandt de nye kunder er kinesiske pelsfabrikanter, som tidligere har brugt kinesiskproducerede minkskind. De søger nu råvarer andre steder, fordi særligt den kinesiske produktion er styrtdykket. Dele af den kinesiske læderbranche søger også over i pelsbranchen, fordi lønsomheden i læderproduktion er under pres.

- Den øgede efterspørgsel er selvfølgelig positiv for de danske minkavlere. På trods af prisstigningen når vi ikke et rentabelt prisniveau i denne salgssæson, men grunden er lagt til en positiv udvikling, siger Jesper Uggerhøj.

Auktionen bekræftede endnu engang de danske minkavleres stærke konkurrencekraft med en gennemsnitspris på de danske minkskind på 243 kroner, mens udenlandske minkskind nåede en gennemsnitspris på 198 kroner.