De sidste fem år har landbrugsmaskinfabrikanten Kverneland arbejdet på et udvikle en serie af vendeplove, og den nye serie - Kverneland 2500 - blev præsenteret for landbrugspressen i august. Kverneland 2500 er beregnet til traktorer med op til 280 hestekræfter, den leveres med fire til seks skær og mulighed for ISOBUS-betjening.

Sidst, men absolut ikke mindst, så kan den nye plov roteres, sådan at den under transport kan bugseres som en trailer ved hjælp af landhjulet. Det aflaster liften, og gør kørsel med ploven langt mere sikker. Som et tilvalg kan landhjulet udskiftet med et bælte, hvilket er unikt for netop denne plov-serie.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Plovens arbejdsbredde kan indstilles fra kabinen med Kvernelands Variomat-system. Arbejdsbredden kan indstilles fra 30 til 60 centimeter. Arbejdsdybden kan indstilles såvel mekanisk som hydraulisk. 2500-serien kan leveres med tilgængelige plov-rammer fra Kverneland. En ny justeringsmekaniske betyder, at rulleskærerne kan justeres parvis, hvilket er tidsbesparende.

ISOBUS

2500-serien kan leveres i tre udstyrsvarianter: Basic, Medium og High-end. Alle varianter inkluderer hydrauliske løsninger.

Med basic-varianten sker styring af for eksempel arbejdsbredde og vinkel vi en box med knapper. Med medium-varianten sker styringen via "Portus"-enheden, hvor indstillinger og parametre bliver visualiseret på en lille skærm.

Med High-end varianten, som Kverneland har døbt "i-Plough" er styringen ISOBUS-baseret. Det giver blandt andet mulighed for automatisk kalibrering af ploven, indstilling af bredde, vinkel og arbejdsdybde og omstillingen fra transport til markarbejde kan foretages uden at det er nødvendigt at forlade kabinen. Der er også mulighed for at bruge traktorens GPS til at sikre lige plovfurer.