Abonnementsartikel

I dag blev det offentliggjort, hvor mange der blev optaget på de forskellige videregående uddannelser. Få et overblik over landbrugets uddannelser her.

Mange unge mennesker har med garanti haft ekstra svedige håndflader frem mod i dag.

Det er nemlig i dag, at det er blevet offentliggjort, hvor mange der er blevet optaget på de uddannelser, der hører under Den Koordinerede Tilmelding. Det gælder blandt andet uddannelsen til dyrlæge og jordbrugsøkonom.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mens uddannelsen International Business ved Copenhagen Business School kræver et gennemsnit på 12,3, er der ikke helt lige så stramme karakterkrav, hvis man drømmer om en fremtid indenfor landbruget. Man skal dog alligevel have fulgt godt med i skolen, hvis man vil være dyrlæge. Det er nemlig den landbrugsrelaterede uddannelse, der kræver det højeste gennemsnit. Du skal have mindst 10,9 i gennemsnit på eksamensbeviset, hvis du vil have adgang til uddannelsen Veterinærmedicin på Københavns Universitet. I alt havde 680 personer søgt ind på uddannelsen, og 183 er blevet optaget.

Lidt billigere slipper du, hvis du drømmer om at læse Husdyrvidenskab på Københavns Universitet. Her er gennemsnittet på 7,6. Hvis du derimod vil læse Jordbrugsøkonomi på Københavns Universitet, kræver det et gennemsnit på 5,7, og her er der optaget 53 studerende.

Jylland fremfor Sjælland

Hvis du drømmer om at læse til jordbrugsteknolog, kan det godt være, at du skal kigge mod Jylland.

I Risskov har uddannelsen nemlig ikke noget karaktersnit, men det er dog ikke tilfældet på samme uddannelse i Slagelse. Her er gennemsnittet 3,9.

Den sidste landbrugsrelaterede uddannelse, der ikke kræver et gennemsnit, er Agrobiologi på Aarhus Universitet, hvor 44 studerende er blevet optaget. Der er desuden stadig ledige pladser på Agrobiologi-studiet.