Lyt til artiklen:

Nu kan man også blive dyrlæge i Foulum

00:00
Hastighed: ???x
01:55

Fra 2024 bliver Aarhus Universitets ny campus AU Viborg i Foulum fyldt med dyrlægestuderende.

Det sker efter, at forskningsminister Christina Egelund (M) netop har godkendt veterinærmedicin som en af 33 nye uddannelser i Danmark. En nyhed som glæder Finn Borchsenius, der er prodekan for uddannelse på Faculty of Technical Sciences.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har nu aldrig været i tvivl om, at dyrlægeuddannelsen blev en realitet. Men det er selvfølgelig dejligt endelig at have fået det officielle stempel af ministeriet. Vi er allerede i fuld gang med at udvikle de tre nye uddannelser, som skal placeres i AU Viborg, og nu kan vi bare glæde os over, at dyrlægeuddannelsen er endnu et skridt tættere på mål, siger Finn Borchsenius i en pressemeddelelse.

Forskelle mellem Foulum og København

Veterinæruddannelsen bliver den første uddannelse, der indtager den nye campus i AU Viborg efterfulgt af de nye uddannelser inden for 'Plant and Food Science' og 'Animal Science'.

Ny uddannelse skal løse problemet med mangel på planterådgivere

Se også:

Ny uddannelse skal løse problemet med mangel på planterådgivere

Den nye veterinæruddannelse vil give samme kompetencer som uddannelsen i København og efter endt kandidatuddannelse vil man få autorisation som dyrlæge. Alligevel vil der være nogle centrale forskelle mellem uddannelsen i København og den nye i AU Viborg, forklarer Charlotte Lauridsen, der er institutleder på Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab, som dyrlægeuddannelsen hører under.

Uforløst potentiale i at

Se også:

Uforløst potentiale i at "hente" unge tilbage til landområderne efter endt uddannelse

- Vi kommer ikke til at etablere eget dyrehospital på AU Viborg. I stedet vil den kliniske træning på uddannelsen foregå i samarbejde med eksisterende dyreklinikker og praksis. Desuden er det planen at tilrettelægge uddannelsen, så vi til fulde udnytter de dyre-eksperimentelle faciliteter, vi har i Foulum, og muligheden for dyrehold. Dermed bliver håndtering af det levende dyr et vigtigt element i uddannelsen allerede fra første semester, siger Charlotte Lauridsen.