Abonnementsartikel

Kongskildes Germinator Pro såbedsharve er udviklet som en højpræcisionsharve til etablering af såbede til specialafgrøder. Testkørsel i Danmark har dog vist, at harven også er fremragende til etablering af græsmarker.

Kongskildes Germinator Pro såbedsharve blev introduceret i 2014, og er udviklet som en præcisionsharve til etablering af det optimale såbed til specialafgrøder som for eksempel roer og majs.

Hos Jens Hansen, Kni Maskinstation på Djursland, har man imidlertid testet harvens ved etablering af såbede til græs, og det har givet meget fine resultater. Det er især det faste og jævne såbed, som kan etableres med harven, der fremhæves, fordi det er med til at sikre optimal fremspiring og dermed et effektivt græsslæt.

- Græsmarker ligger tit to til tre år, og også derfor er det vigtigt at med en god etablering, forklarer Søren Holm fra Kongskilde, der håber at flere vil få øjnene op får Germinator Pro's evner ved etablering af såbed til udlægsmarker.

Såbedsharven, der fås med en arbejdsbredde på henholdsvis 5,4 meter, 6,2 meter og 7,9 meter, er konstrueret med modulophængte sektioner, der er med til at sikre præcision i dybden og en komposition med flere jordpartikler i den optimale 4-8 millimeter størrelse. Der er en tandafstand på seks centimeter, og tandvinklen sikrer ifølge Søren Holm at levetiden på spidsen er lang.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Harvens valser med en diameter på 320 millimeter sikrer en stor bæreflade.