Undgå fedtlever med hjælp fra B-vitamin.

I efteråret rammes mange mink af fedtlever. Fedtlever er en betegnelse for fedtinfiltration i leveren, som kan opstå på grund af ernæringsmæssige ubalancer.

En af disse ubalancer er mangel på B-vitamin.

- Der ses en positiv effekt ved tildeling af B-vitaminer hos mink der er aggressive og slås. B-vitaminet gør dem roligere og mindre aggressive. Derudover er der en tendens til at især de lyse mink udvikler fedtlever i efteråret og derfor er det en god idé at tildele vitaminet Vitral B Mink Super i foderet, siger minkdyrlæge Ivan Christiansen.

Behovet for B-vitamin stiger ved fysiologisk stress, og minken kan let komme i underskud under perioder med kraftig vækst.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Mange minkavlere har derfor også bemærket at tildeling af B-vitamin i foderet styrker trivslen i vækstperioden eller efter sygdomsudbrud. Dyrene får en genetelt bedre sundhedstilstand samt en god pelssætning.

Tildeles den rette mængde B-vitamin kan man opnå optimalt trivsel, sundhed samt hårvækst. Man tildeler den supplerende B-vitaminkilde når der skiftes pels, i stressede perioder hvor minken skal yde ekstra og som forebyggelse af fedtlever.

Udover at mangel på B-vitamin kan føre til fedtlever, kan det også give risiko for hudlidelser, diarré, og blodmangel.