Abonnementsartikel

Havdrup Maskinforretning har fået forhandlingen af minidumper fra Contractor.

De dansk producerede Contractor minidumpere bliver nu forhandlet af Havdrup Maskinforretning. Contractor med højtip kan læsse 800 kg af i op til 140 cm og dermed læsse op i en container-

Med en hånd

Arbejdsmiljø har førsteprioritet, når West-Technic ApS - det tidligere Danmatech udvikler deres minidumpere. "Styr ét ton med én hånd" er den danske producents slogan, og det skal opfattes hel bogstaveligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores maskiner er hydraulisk styret med variabel pumpe, så de er lette at styre. Vi er i det hele taget lidt nørdede inden for arbejdsmiljø og sikkerhed. Eksempelvis havde vi diskussioner med Arbejdstilsynet, da de ville have nødstop på maskinen. Det har vi aldrig haft, fordi det er for farligt. Vore maskiner har tvært imod altid være reversible. Det vil sige, at hvis en fører bliver klemt op mod noget, så vil maskinen automatisk skifte kørselsretning, fortæller Anne Kristensen, der sammen med sin mand, Mads Kristensen driver West-Technic.

Fokus på sikkerhed

- Vi har konstrueret maskinen med udgangspunkt i Maskindirektivet, og i dag kræver Arbejdstilsynet, at en minidumper skal reversere ved påkørsel. Det nytter jo ikke, at føreren forbliver fastklemt, når han har trykket på et nødstop. Ud over selve sikkerheden betyder den lette betjening uden pludselige stød også meget for medarbejdernes trivsel og helbred. Vi har en stor entreprenør i Jylland, som siger, at sygefraværet er faldet med 10 procent hos de medarbejdere, der har fået vores minidumpere, fortæller Anne Kristensen.

Stor tippehøjde

West-Technic leverer flere modeller af minidumpere til benzin- og el-drift med el-modellerne som det primære fokus. Som noget unikt for West-Technic har virksomheden en dumper, der ved hjælp af en saxlift løfter ladet op, så tippehøjden bliver op til 140 centimeter.

- Det betyder, at man kan fylde en container helt ved at tippe i den fra siderne. Det sparer rigtig meget tid ude på pladserne.

En god ambassadør

- Når vi har indgået en forhandleraftale med Havdrup Maskinforretning, så er der to hovedårsager. Havdrup har et godt serviceværksted, hvor vore kunder kan være trygge ved, at de nok skal få hjælp, og så vil Havdrup Maskinforretning være en god ambassadør for vore produkter. Det er et firma, der er kendt for at behandle sine kunder godt, og det er vigtigt for os. Vi har en rigtig god dialog med Havdrup, så vi glæder os til samarbejdet, siger Anne Kristensen, der ser kirkegårde, entreprenører, byggefirmaer og ikke mindst udlejningsbranchen som oplagte kundegrupper.