Abonnementsartikel

Virksomheden har ikke så lang tid bag sig som selvstændig enhed, men første regnskabsår viser gode tegn.

Tilbage i juni 2013 kunne Almas oplyse, at man havda valgt at udskille sine aktiviteter inden for kornhåndtering - og dermed blev selskabet Almas Korn A/S oprettet. Argmentationen var dengang, at man ville skabe et endnu stærkere fokus på at servicere de kunder, som ønsker at handle de produkter, som hører ind under afgrødehåndtering.

Nu er der gået en rum tid, siden Almas Korn A/S først så dagens lys, og det lader til, virksomheden er kommet godt i gang. Således kan selskabet oplyse i en pressemeddelelse, at de er kommet ud af første regnskabsår med et overskud på 2,5 millioner kroner efter skat.

Selskabets direktør, Hans Henrik Termansen, anfører hertil, at han er yderst tilfreds med resultatet, og at det skyldes en kombination af dygtige medarbejdere og dygtige leverandører.

God afvikling af projekter

Det oplyses, at god kvalitet samt stabil leveringstid er vigtige parametre - og at leverandørerne lever til fulde op til disse krav. I indeværende år har Almas Korn A/S i øvrigt også udviklet et godt markedsføringskoncept i samarbejde med sin amerikanske leverandør, som der er planer om at udbrede til større dele af Europa.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Alt dette har medvirket til en god afvikling af projekterne ude hos kunderne. Som eksempler nævnes et projekt for Hedegaard i Auning (8500t siloer med stort transportanlæg) - og ligeledes projekterne Pigpol i Polen, Danosha i Ukraine, Engleby i Rumænien, Getreide i Tyskland samt mange flere.

Ud over siloløsninger forhandler Almas Korn A/S også mobile tørrerier fra USA (Neco), fodervogne fra Italien samt hø- og halmtørrerier fra Italien.

Virksomheden fremhæver blandt andet, at man i den forgangne tørringssæson har bevist og underbygget, at Necos mobile tørrerier har en meget høj udnyttelsesgrad af energien, i forhold til hvad der tidligere er set på markedet. Dette forventer man sig meget af i fremtiden, idet der bliver større fokus på energiforbrug og økonomi i tørring af afgrøder, understreges det.