Som naturligt led i virksomhedens udvikling og del af sit generationsskifte har Almas udskilt sine aktiviteter inden for kornhåndtering i selskabet Almas Korn A/S. Det skriver Almas Korn A/S i en pressemeddelelse.

Almas var med fra starten, da de amerikanske stålsiloer blev introduceret i Danmark. Siden er der kommet andre produkter til som planlagre, tørrerier, mobilsnegle, afgrødetransport og senest tørrerier til hø og halm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har gennem årene haft en pæn markedsandel i Danmark på grund af høj kvalitet og høj service, siger Hans Henrik Termansen.

Han fortæller, at Almas Korn desuden har udvidet sine aktiviteter til at omfatte hele Skandinavien, Tyskland og det østlige Europa med kunder i Polen, Hviderusland og Ukraine.

- De danske landmænd, som ekspanderer i udlandet, har i høj grad brugt os, konstaterer Hans Henrik Termansen.

Navnet Almas Korn har været brugt i en årrække, så det nye er blot, at denne del af Almas nu udgør en selvstændig forretningsenhed.

Ejerkredsen bag det nye selskab, Almas Korn A/S, er administrerende direktør Hans Henrik Termansen, værkfører Ivan Dalsgaard, sælger Niels Ove Nielsen og Anders Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For kunderne vil ændringer få minimal betydning i hverdagen.

- Vi er fortsat synlige i hele Almas, og vores produkter i Almas Korn A/S bliver solgt med udgangspunkt fra afdelingen i Hvam, siger Hans Henrik Termansen.

Han påpeger, at forandringen blot betyder, at der fremover vil være endnu stærkere fokus på at servicere de kunder, som ønsker at handle de produkter, som hører ind under afgrødehåndtering.

- Vi overtager desuden alle forpligtigelser, som vi har overfor de eksisterende kunder, fastslår han.

Den nye virksomhed vil fra starten have i alt 17 medarbejdere, og disse medarbejdere kender kunderne allerede.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På den måde vil man også som eksisterende kunde få den samme kyndige service, siger Hans Henrik Termansen.

På fakturaen vil der blot stå Almas Korn A/S i stedet for det sædvanlige.

Hans Henrik Termansen er sammen med de øvrige ejere meget opsat på, at der sker yderligere udvikling af Almas Korn.

- Vi har allerede vores hjemmeside www.almaskorn.dk, hvor man kan se alt det, vi har, hjemme fra ens egen pc, uanset hvor man bor henne, siger Hans Henrik Termansen.

Den øvrige del af Almas med salg af landbrugsmaskiner fortsætter i afdelingerne i Aalborg, Brønderslev og Hvam. Inden for landbrug gælder det blandt andet produkterne fra Claas, Valtra og MI.