Ønsket om at kunne købe korn, når markedet er bedst, samt at kunne sikre en kornforsyning af en mere ensartet og sikker kvalitet, end den man ofte kan indkøbe på foderstofferne, var et par af de vigtigste grunde til at Bording Opformering - Ny Frederiksværk valgte at opføre et Almas siloanlæg med Grain Pump i foråret 2012.

- Vi indhentede flere tilbud hos en række siloproducenter og endte med at vælge Almas. Det gjorde vi, fordi firmaet kunne tilbyde at opføre et siloanlæg med en såkaldt Grain Pump som silotransportsystem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dette system adskiller sig fra de traditionelle silotransportsystemer ved at være mere enkelt og fleksibelt, idet der kun er ét enkelt transport system, uanset antal siloer og størrelse, fortæller ejer Frede Jensen.

Et rørsystem

Det er den samme lukkede rørstreng, der kører over og under siloerne i et loop, og efter behov kan man hente, bringe eller bare flytte kornet mellem siloerne.

Samtidig er der kun én trækstation. Ifølge producenten, amerikanske Hutchinson, kan det innovative system på en effektiv og skånsom facon flytte kornet fra sted til sted.

Læs mere i det nyeste nummer af Hyologisk, der udkommer fredag den 1. februar.