Abonnementsartikel

Hedegaard Foods har købt den estiske levnedsmiddelvirksomhed HK Scan Estonias æg-aktiviteter, der er organiseret i datterselskabet OÜ Koks Munatootmine.

Hedegaard Foods har købt HK Scan Estonias æg-aktiviteter. Selskabet har 30 procent markedsandel i Estland.

Købet styrker Hedegaard Foods internationale aktiviteter inden for skalæg, kogte og pasteuriserede ægprodukter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er rigtig glade for, at vi nu får et stærkt fodfæste i Estland, hvor vi vurderer, at der er et stort potentiale. Strategisk passer opkøbet rigtigt godt sammen med vores øvrige aktiviteter i Norden, og vi kan se flere synergier, ikke mindst med vores finske aktiviteter. I vores branche efterspørger kunderne store volumener og konkurrencedygtige priser, og det vil købet være med til at styrke, siger Ivan Noes Jørgensen, adm. direktør i Hedegaard Foods, og fortsætter:

- Herudover giver det Hedegaard Foods markedsadgang til det baltiske marked, hvilket vil hjælpe til at gøre produktudvikling og lancering af nye produkter endnu mere rentabel, siger han.

Hedegaard Foods overtager en bedrift, der er specialiseret i opdræt af daggamle kyllinger, et hønseri til ægproduktion og et ægpakkeri, som alle tre er beliggenhed umiddelbart øst for Tallinn.

Ifølge bestyrelsesformand i Hedegaard Foods, Christian Junker, sker opkøbet som en del af koncernens internationaliseringsstrategi i Skandinavien og Østersø-regionen.

Hedegaard Foods-koncernen har aktiviteter i Danmark, Sverige, Finland, Holland og Estland, og forventer i 2014 at nå en omsætning på ca. 1,3 mia. kr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Aftalen skal endeligt godkendes af de estiske konkurrencemyndigheder.