FirstFarms har i regnskabsperioden 1. januar-30. september realiseret en omsætning på 105,8 millioner kroner, et EBIT-resultat på 19,1 millioner kroner samt et resultat før skat på 13,8 millioner kroner.

EBIT-resultatet ligger indenfor forventningerne, som blev meldt ud i august.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledelsen skriver i sin beretning:

- Egenkapitalen er i 2014 steget med 12,4 mio. kr., der er en kombination af et overskud i perioden på 11,1 mio. kr. samt en valutakursregulering på 1,3 mio. kr., hovedsageligt som følge af en stigning i den rumænske Lei. Tilgodehavenderne er steget i forhold til samme periode 2013 som følge af, at der dyrkes flere ha, og at der forventes større tilskud.

- Mælkeprisen har i de første 3 kvartaler været lavere end forudsat, men det er i hovedsagen opvejet af højere mælkeproduktion. Der forventes faldende mælkepriser i 4. kvartal, og det forventes ikke, at det vil kunne opvejes af højere produktion.

- FirstFarms har indgået en fast aftale om levering af alt produceret mælk til et tysk mejeri. Aftalen er indgået for at sikre afsætningen bl.a. i en periode, hvor mælkekvoterne afskaffes.

- Salgspriserne på korn og oliefrø har været lavere end budgetteret. Indgåelse af prisaftaler i foråret 2014 dæmper effekten heraf.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Høstudbytterne i Rumænien har været bedre end forventet, og det samme har forårsafgrøderne i Slovakiet. Majshøsten i Slovakiet vurderes at ligge i underkanten af det forventede ved årets begyndelse.