Abonnementsartikel

Vinderup Maskiner lukker nu et hul i sit minilæsser-program med en knækstyret minilæsser med teleskop. Og samtidig introduceres en endnu mindre VM Loader.

Vinderup Maskiners program af knækstyrede minilæssere bliver nu endnu bredere. Dels introduceres en mindre version af den kendte VM Loader og dels lanceres en helt ny knækstyret minilæsser med udskud, som sigter på at opfylde kravene til en bred vifte af opgaver hos have-park- samt industri- og landbrugssegmentet.

Klar på Agromek

Der er tale om en tjekkisk maskine, som er udviklet i dialog med Vinderup Maskiner, og som Vinderup Maskiner bliver eneimportør af i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har bidraget med idéer og tanker til udviklingen af maskinerne, fortæller Jan Pedersen, indehaver af Vinderup Maskiner.

Navnet på den nye minilæsser er VM Telescopic, og den første maskine, som står klar til præsentation på Agromek, har modelbetegnelsen 5000. Den er forsynet med en Kubota-motor, som yder 36 hestekræfter.

Der er også allerede en 3000-model på vej, som Vinderup Maskiner endnu ikke kender alle specifikationerne på, og dernæst kommer der også en storebror.

Satser på kvalitet

Den nye VM Telescopic bygges i Tjekkiet på en stor fabrik med 700 medarbejdere, som udfører betydelige opgaver som underleverandør for store virksomheder som Claas, Weidemann, Linde Truck, Cat og også en del for Fermec.

Jan Pedersen fortæller, at den tjekkiske fabrik har vurderet, at den er for sårbar med så meget underleverandørarbejde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Derfor er de gået i gang med at producere egne maskiner til have-park-kunder samt industri og landbrug, fortæller han.

Jan Pedersen understreger, at det er en virksomhed, som har styr på tingene og satser på kvalitet.

2,75 meter med udskud

Telescopic 5000 når med udskud en løftehøjde på 2,75 meter i drejeleddet. Sælger Bjarne Fly Kristensen, som står for Vinderup Maskiners VM-program, fortæller, at den kan løfte fra 700 til 1200 kg afhængig af udskud og position.

- Og teleskoparmen er lavet, så den kan holde til professionelt arbejde, fremhæver Bjarne Fly Kristensen.

Jan Pedersen supplerer med, at den også er forsynet med god hydraulik, der yder 70 liter i minuttet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er olie både frem og bagud, så det er en multimaskine, der er ideel til have-, vej- og parkkunder, for den kan køre med alle maskiner, siger Jan Pedersen.

Meget standardudstyr

Redskabsskiftet er som på de øvrige VM Loadere, og den fås med både åben og lukket kabine. El-differentialespærre er standard, hydraulikken har komponenter fra Proclain og Danfoss, LED-lygter er standard, og der er også håndgas.

Passer i program

- Denne læsser falder godt ind i vores program, for vi manglede en minilæsser med teleskop, så nu dækker vi endnu mere full line, siger Jan Pedersen, som fortæller, at maskinens storebror ventes at få en løftehøjde omkring fem meter.

- Og når der bliver brug for endnu større maskiner, har vi Claas. Så man kan sige, at vi nu lukker et hul i vores program, siger han.

Landsdækkende

Vinderup Maskiner er eneimportør i Danmark og forventer at sælge den gennem sit sædvanlige forhandlernet, som også forhandler VM Loadere, og de forventer derfor at dække hele landet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Servicering sker gennem Vinderup Maskinforretning, som fremhæver sin erfaring med at køre et serviceniveau i højeste gear.

- Vi er vant til mejetærskere og snittere, og vi ved, hvad det betyder at holde maskiner kørende, siger Jan Pedersen, som siger, at han forventer sig meget af VM Telescopic og glæder sig til at præsentere den på Agromek.

Ny VM Loader

På Agromek viser Vinderup Maskiner desuden en anden nyhed. Det er en endnu mindre VM Loader end de hidtidige modeller.

Den nye VM 1024 LX er kun 92 centimeter bred og 1,92 meter høj.

- Det betyder, at den kan komme ind de fleste steder. Eksempelvis gennem kirkegårdsporte, som mange steder ikke er så høje. Derfor satser vi på denne model til kirkegårde, minkfarme og stutterier, hvor der ofte er begrænsede pladsforhold, fortæller Bjarne Fly Kristensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lille, men stærk

Selv om den nye VM 1024 LX er lille, er den stærk. Den er forsynet med en trecylindret Kubotamotor med 24 hestekræfter. Løftekraften er cirka 500 kg, og Bjarne Fly Kristensen lover, at den let kan løfte en minibigballe hø.

Den løfter to meter i drejeleddet. Den fås kun med én tårnhøjde i modsætning til nogle af de andre modeller af VM Loader.

Den er forsynet med både hånd- og fodgas. Lys og hydraulik er standard.

Ifølge Jan Pedersen er der ingen begrænsninger i de redskaber, den kan arbejde med.

Skabt i Vinderup

- Maskinen er født her i Vinderup, og fabrikken har så lavet den, som vi vil have den. Vi har haft en prototype hjemme og har herefter lavet yderligere tilpasninger, fortæller Jan Pedersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fortæller, at chassiset produceres i Kina, mens resten af maskinen består af europæiske komponenter.

Den er stærkt bygget med kraftige rammer og tykt gods. Derfor introduceres den nu med tre års garanti som en nyhed på Agromek.

Hurtig succes

VM Loaderen blev introduceret for kun fire år siden, men den har allerede vist sig som en solid succes for Vinderup Maskiner.

Jan Pedersen fortæller, at der allerede er solgt 250 maskiner, og at det lige efter introduktionen gik så hurtigt med salget, at det faktisk ikke var muligt at levere maskiner i nogle måneder.

- Men siden har vi konstant været lagerførende, så vi hele tiden kan levere. Det er vigtigt at kunne imødekomme kundernes efterspørgsel, siger Jan Pedersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Folk er glade for den. Det bekræftes også af, at der endnu ikke er kommet den første brugte VM Loader til salg endnu, siger Jan Pedersen.

VM Maskiner har derfor hele tiden 15-20 maskiner på lager.