Lyt til artiklen:

26 traktorer til samme kunde

00:00
Hastighed: ???x
03:17

En større handel mellem Vinderup Maskiner og entreprenørvirksomheden Kaj Bech blev endeligt konfirmeret på Agromeks første åbningsdag.

Handlen er den største Danish Agrohandel målt i antal enheder til en enkelt kunde, og det er den ubetinget største enkelthandel nogensinde hos Vinderup Maskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Parterne holdt møde i et baglokale på Agromek i forbindelse med offentliggørelsen af den store handel. Foto: Rasmus Dalsgaard.

På Danish Agro Machinerys stand på Agromek mødtes repræsentanter for den lokale maskinforretning, den danske Claasimportør, Claas og entreprenørvirksomheden for at bekræfte aftalen, som har være undervejs i længere tid, men først faldt på plads, da Kaj Bech A/S vandt licitationen, som giver virksomheden yderligere mindst fem år med vedligeholdelse af Holstebro Kommunes grønne områder. Det er en aftale, som rummer mulighed for yderligere tre års forlængelse.

Kort leveringstid

De første 16 traktorer leveres den 1. april 2023, og de resterende 10 leveres den 1. september.

Og det er datoer, som holder, lyder det hele vejen rundt om bordet fra både Vinderup Maskiner, importøren Danish Agro Machinery og fra producenten Claas.

Lars Johnsen fra den danske importør forklarer, at det med så korte leveringstider har været nødvendigt at trække i en række tråde bagud i systemet, og det har i enkelte tilfælde været nødvendigt at få kunder forskellige steder i verden til at acceptere flytning af det produktionsvindue, der var planlagt til deres maskiner.

- Det har været et puslespil at få til at gå op, supplerer salgschef Mikkel Erhardtsen, Vinderup Maskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fuld service

Aftalen om de 26 traktorer omfatter fuld service, og parterne lægger vægt på, at der er tale om et samarbejde, hvor pris, kvalitet og service har været de faktorer, som Kaj Bech har vægtet i forbindelse med indgåelsen af aftalen.

Kaj Bech har således også besigtiget Vinderup Maskiners serviceværksted for at sikre, sig, at serviceopgaven kan løftes.

- Vi har set på en masse parametre, siger Karl Christian Christensen, der er afdelingschef for Vej og service hos Kaj Bech.

rich-media-5
Gartner Jens Hummelmose (tv) og afdelingsleder Karl Christian Christensen modtog i første omgang et par modeltraktorer. Til april bliver de første 16 af de 26 leveret. Foto: Rasmus Dalsgaard.

Han fortæller videre, at Kaj Bech har erfaring med denne type aftale, men at denne er den hidtil største traktorhandel, som virksomheden har indgået. Han understreger samtidig, at servicedelen er helt afgørende for virksomheden, og at han også ved, at der undervejs skal udvises fleksibilitet fra begge parter.

- Alle mærker går i stykker, men det vigtigste er, hvor længe maskine skal holde stille, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rasmus Thing, direktør i Vinderup Maskiner, tilføjer, at det for Vinderup Maskiner handler om at levere løsninger i højere grad end blot produkter.

Alsidige opgaver

Foruden pasningen af de grønne områder hos Holstebro Kommune, skal den fornyede maskinpark også bruges til at varetage Kaj Bechs øvrige opgaver hos mange private kunder.

- Vi har cirka 360 fabrikker og ejerlav, som er kunder hos os med enten vintervedligeholdelse eller pasning af deres grønne områder - eller begge dele, siger Karl Christian Christensen.

Han tilføjer, at en del af de mindre Claas-traktorer, som indgår i handlen, betyder større fleksibilitet for Kaj Bech.

- Det er en fordel, at vi får større alsidighed, fordi vi kan køre med redskaber, som de helt små have-park-traktorer ikke kan løfte.