Abonnementsartikel

Den nystiftede virksomhed Biosens byder på trådløs overvågning af kartofler og korn med enkel opkobling til internet.

En ny type trådløs overvågning af afgrøderne har set dagens lys fra den nystiftede virksomhed Biosens.

- Vi kan overvåge landmandes værdier både sikkert og nemt med velafprøvet teknologi, fastslår Sten Andersen, direktør i Biosens.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Systemet fungerer således, at der placeres sensorspyd i fx en kartoffelkule, og advarer om ændringer i temperatur og fugtighed via en basestation til landmanden, der får en alarm på telefonen.

- Modsat andre systemer kan vi koble os direkte på en eksisterende internetforbindelse og bruger frekvenser, som sikrer en rækkevidde på op til 1.000 meter, vurderer Palle Foged, salgsdirektør i Biosens.

Systemet er en særlig versionering af teknologien fra den danske iværksættervirksomhed Sensorist, som overvåger fugtighed og temperatur i industrien og hos private.

Billig afgrødeforsikring

En af de afgørende fordele ved det nye system er ifølge Biosens, at man som landmand kan overskue at investere i systemet.

- Udover at vi arbejder med velkendt teknologi, så betyder vores forretningsmodel, at det blot koster en procent af afgrødens pris for at have den tryghed vores system giver, fremhæver Sten Andersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han vurderer også, at der med Biosens-systemet er økonomisk fornuft i at overvåge selv mindre lagre.

- Samtidig har vi skruet systemet sammen, så landmanden selv kan skifte fx batterier i sensorerne og har en nem brugerflade, siger Palle Foged.

Biosens udstiller på Agromek til november, hvor man ved selvsyn kan se det nye system.