Abonnementsartikel

Reduktioner af kvælstoftilførsel til markerne er besluttet med henholdsvis vandmiljøplan II og III - længe før den nuværende regering.

Som tidligere nævnt i Maskinbladet har en række borgmestre fra Nordjylland - nærmere bestemt i kommunerne Vesthimmerland, Jammerbugt, Mariager Fjord, Rebild, Brønderslev og Thisted - i en henvendelse til Folketinget kritiseret de statslige miljøkrav på landbrugsområdet.

Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) "hilser det velkomment", at kommunerne i Nordjylland ønsker at deltage i debatten omkring beskyttelse af vandmiljøet og reguleringen af landbruget i den forbindelse:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er vigtigt med en åben dialog og kende de centrale interessenters synspunkter. Det gælder naturligvis også kommunerne. Blandt andet derfor har jeg også netop været i Nordjylland, og afholdt møder med blandt andre Jammerbugt Kommune og Limfjordsrådet. Jeg vil samtidig påpege, at de nævnte reduktioner af kvælstoftilførsel til markerne som nævnes i kommunernes brev, først og fremmest er besluttet med henholdsvis vandmiljøplan II og III - længe før den nuværende regering, oplyser Kirsten Brosbøl