Abonnementsartikel

Professor Jørgen Eriksen mener miljøreguleringen af landbruget skal ske på markniveau, for sædskiftet er afgørende for, hvor langt man kan komme ned i forhold til at reducere udledningen af næringsstoffer.

På Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug (DCA) arbejder man fra morgen til aften på at øge produktionen på markerne og samtidig mindske miljøbelastningen. Men som verden ser ud i dag, regner man på bedriftsniveau, og vil man kunne gå mere detaljeret til værks i reguleringen af landbruget, så skal der ifølge professor Jørgen Eriksen fra Institut for Agroøkologi - Jordbiologi og Næringsstoffer på Aarhus Universitet ske et paradigmeskifte.

- Nu regner vi på bedriftsniveau, og i virkeligheden skal vi ned på markniveau, hvis det her skal fungere. For skal man godskrives for sædskiftemæssige tiltag, så kan man ikke gøre det på bedriftsniveau, fortæller Jørgen Eriksen til Maskinbladet.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.