Abonnementsartikel

Juryen har nomineret Deutz-Fahr TTV 9340 som en af finalisterne til Tractor of the Year 2015. Det giver endnu større forventninger til traktorens introduktion i Danmark, hvor en lancering på Agromek bliver startskuddet på forhandlernes salgsarbejde.

Tractor of the Year er en af de mest prestigefyldte internationale landbrugspriser på teknologi-området. Hvert år kårer en jury bestående af journalister fra store landbrugstidsskrifter i Europa den bedste traktor i områderne standardtraktorer, specialtraktorer og design.

I 2013 vandt Deutz-Fahr både titlen Tractor of the Year og Golden Tractor for Design Award med modellen Agrotron Serie 7 7250 TTV.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et trin op

Med Serie 9 rykker Deutz-Fahr op blandt de "store" og kan levere traktorer med trinløs transmission fra 99 til 340 hk.

Som erfaren marketingmand glæder Johnny Hansen, der leder SDF-teamet hos HCP, sig over det potente design. Han synes designet udstråler selvtillid og beslutsomhed.

- Flyt dig! Her kommer jeg, og jeg har tænkt mig at løse arbejdsopgaverne lige her og nu! Og selvom det naturligvis ikke er et flot ydre, der løser arbejdsopgaverne, så gør det nu ikke noget at se lidt godt ud, når det indre samtidigt er helt i topklasse, siger han.

Kristian Dalum, som er traktorekspert hos den danske Deutz-Fahr importør, har været med i udviklingsarbejdet og er selvfølgelig ekstra spændt på konkurrencen i denne omgang.

- Den nye stortraktor repræsenterer mange eksempler på nytænkning. Blandt andet er der afstand mellem fronthjelmen og kabinen. Derved reduceres støjniveauet betragteligt, og når fronthjelmen hæves elektrisk, er det nemt at servicere alle vitale dele og gennemføre det daglige servicetjek, siger han.