Abonnementsartikel

I disse dage på Roskilde Dyrskue kan der opleves en ny Joker disc-harve hos Horsch.

På Roskilde Dyrskue kan der på standen ved de røde Horsch maskiner opleves en Danmarks primere på en udvidelse af Joker-familien.

Den velkendte Horsch Joker 6 og 8 RT kompakt-tallerkenharver får nu følgeskab af nye modeller. De nye bugserede Joker RT modeller med arbejdsbredderne 6,0 og 7,3 meter, som kan fås i et begrænset antal til kommende sæson, har de samme aggressive tallerkener med 52 millimeter diameter som de nuværende modeller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bagerst på harven sidder en nyhed, som har stort potentiale i alle slags jordtyper.

Dobbelt RollPack består af U-profilringe med en diameter på 55 centimeter og en indbyrdes afstand på 13 centimeter.

Pakkeren har indgreb i hinanden, forstået på den måde, at de efterlader en overflade, som har meget små kamme.

De små kamme giver en meget stor overflade, og jorden kan derfor optage mere vand efterfølgende, og samtidigt gives der en rigtig god pakning, da de små kamme har lettere ved at tørre i fugtigt vejr.

Den gode pakning opnår harven ved at pakke jord mod jord, da der samles jord mellem pakkerne, og på den måde er med til at pakke jorden sammen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På den måde undgår man også en afskraber bag på pakkerne, som kan have en tendens til at stoppe op i leret jord, hvorefter harven kan blive svær at trække.

Som noget nyt kan der leveres en Crossboard slæbeplanke forrest, til knusning af knolde og udjævning. Hydraulisk indstilling af arbejdsdybden er også nyt. Joker harverne kendetegnes ved deres økonomiske attraktive, høje udnyttelsesgrad. Harverne kan bruges som både stubredskab til øverlige harvninger, samt til såbedstilberedning og pakning af pløjet.

Harven kan desuden opleves på Det Sønderjyske Fællesskue i Aabenraa samt Det Fynske Skue i Odense.