Abonnementsartikel

Den automatiske klassificering på kreaturslagteriet i Holsted var ikke helt præcis. Afregningerne fra uge 11-15 bliver reguleret.

I forbindelse med opstarten af kreaturslagteriet i Holsted har flere landmænd oplevet, at klassificeringen er faldet lidt. Det fik DC Beef til at efterprøve den automatiske klassificering, og det viste sig, at der var sket et mindre skred. Derfor bliver afregningerne fra uge 11-15 nu reguleret, oplyser DC Beef i en pressemeddelelse.

- Det er en rigtig ærgerlig fejl, som vi egentlig har gjort alt for at undgå, men den slags kan desværre ske, når man kører et nyt anlæg ind. Det er et omdrejningspunkt i Danish Crown, at ejerne kan stole på afregningen, så har vi sat alt ind på at rette fejlen, siger direktør i DC Beef, Lorenz Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hæver klassificeringen

Klassificeringskontrollen har på opfordring fra DC Beef set på to perioder; uge 11-14 og uge 15. I de første fire uger har de ikke konstateret nogen forskel, mens de i uge 15 har konstateret, at Holsted lå 0,17 under niveau. Det fik klassificeringskontrollen til at anbefale en regulering af alle dyr i Holsted på 0,2 i form i uge 15.

DC Beef har dog besluttet, at alle dyr slagtet i Holsted indtil påske skal reguleres, da den tvivl, som der eventuelt kunne være omkring klassificeringen, skal komme den enkelte leverandør til gode.

- Vi synes, det er den rigtige løsning. Nu har Klassificeringskontrollen efterprøvet alt, så problemet ikke dukker op igen. Samtidig har de indvilget i at have særlig fokus på DC i Holsted i den kommende tid, så vi sikrer en korrekt afregning, fortæller Lorenz Hansen

Alle dyr slagtet i Holsted fra uge 11 til uge 15 har fået hævet klassificeringen med 0,2, og de enkelte leverandører har fået reguleret afregningen.