Abonnementsartikel

Når det gælder reservedele, er det svært at komme uden om Sjørup Traktor.

Når det gælder reservedele til traktorer, er Sjørup Traktor mellem Holstebro og Viborg ikke sådan at komme udenom.

Som den førende ophugger i Europa er Sjørup Traktor blevet et navn, ja, et brand, i traktorverdenen - og ikke bare i Europa, men i en stor del af verden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Selvfølgelig er der Danmark og hele resten af Europa. Men især når det gælder de brugte traktorer, er hovedmarkederne Thailand, Malaysia, Vietnam, Sydamerika og nogle lande i Afrika - og dertil et antal lidt mindre markeder, siger direktør og indehaver af Sjørup Traktor, Ole Lauridsen.

Sjørup Traktor breder sig over otte hektar samt omkring 8.900 kvadratmeter under tag. Virksomheden er en noget usædvanlig maskinhandel, da der ikke foregår handel til private - man kan ikke bare gå ind fra gaden og købe reservedele.

- Man kan sige, at Sjørup Traktor står på tre ben, nemlig opkøb og eksport af brugte traktorer, ophug og salg af brugte traktordele samt salg af nye reservedele. Vi arbejder på at have et bredt arbejdsområde uden at bevæge os væk fra kernen i vores arbejde, siger Ole Lauridsen.

Bredt sortiment

Sjørup Traktor har også agenturet for nye reservedele fra Carraro, ZF Parts og Dana Spicer - hvilket i sig selv er ensbetydende med 35.000 varenumre. Helt aktuelt er Sjørup Traktor ved at opbygge et nyt Carraro-agentur i Norge, Sverige og Finland. Dertil kommer de brugte dele - og her kan man kun gisne om mængden. Men det kan give et billede af omfanget, at man hos Sjørup Traktor hugger omkring 300-350 traktorer op om året. Dertil kommer, at man på et typisk, godt år sælger op mod 1.000 brugte traktorer til eksport.

I brugt-sortimentet finder man blandt andet komplette, renoverede motorer, foraksler, gearkasser, bagtøj, hydraulik og meget andet - også komplette kabiner.