For nylig kunne Lamborghini præsentere tre nye traktor-serier fra 90 til 265 hestekræfter. Det oplyser den danske importør, HCP Nordic.

Lamborghini Mach VRT er det nye flagskib med op til 265 hestekræfter og en konstant variabel transmission. Traktoren er spækket med den nyeste teknologi, og kabinen er designet for maksimal komfort.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Lamborghini Spark er en serie traktorer i klassen fra 120 - 190 hk. Den fås med fire eller seks cylindre og med Powershift eller VRT (trinløs transmission) i flere udstyrsniveauer.

Lamborghini Nitro fås fra 90 -130 hk med PowerShift eller som VRT-model med trinløs transmission. Det er en smidig traktor, der vil være helt ideel med frontlæsser på gårdene eller som en komfortabel allround-traktor i kommunernes park- og vejafdeling.

Individuelle ønsker

De nye modeller produceres med forskellige standardiserede udstyrspakker, men det er fabrikkens mål at gå meget langt for at indfri kundernes individuelle ønsker i forbindelse med fabriksordrer.

Lamborghini har valgt at foretage en gennemgribende opgradering af traktorprogrammet og ladet styrke, stil og markant personlighed være de gennemgående træk.

- Det vil helt sikkert tiltale de danske kunder, mener Kristian Dalum fra den danske importør HCP Nordic.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De nye modeller er endnu ikke kommet til Danmark, men kan ses på Agritechnica, hvor HCP Danmark A/S glæder sig til at vise dem frem for interesserede kunder.

HCP Danmark A/S oplyser, at kunderne kan henvende sig på firmaets stand, som er en del af Deutz-Fahrs store område, hvor der vil være personlig rundvisning.

Mach VRT

Hjertet i den nye Mach er en sekscylindret Deutz TCD 6,1 L06 4V Tier4i motor, der yder op til 265 HK (194 kW) ved 1.650 omdrejninger pr. minut, hvilket forbliver næsten konstant mellem 1.650 omdrejninger pr. minut og 2.100 omdrejninger pr. minut.

Motoren er fireventilet og har centralt placerede injektorer samt turbolader med intercooler og wastegate.

Deutz Common Rail indsprøjtningssystemet med integreret elektronisk styring opererer med op til 2.000 bar, og udstødningen renses ved hjælp af en SCR-katalysator.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den trinløse transmission kommer fra ZF - SMatic S240 - og den giver en hastighed på 60 kilometer i timen ved 2.100 omdrejninger pr. minut og 50 kilometer i timen ved 1.750 omdrejninger pr. minut.

Ved HD-indstillingen kører traktoren 50 kilometer i timen ved 2.050 omdrejninger pr. minut og 40 kilometer i timen ved 1.750 omdrejninger pr. minut.

Spark

Spark-serien kan fås i fem fire-cylindrede modeller med op til 160 hestekræfter med kort akselafstand. Desuden kan der vælges mellem fire sekscylindrede motorer med op til 190 hestekræfter til Spark-serien.

Nitro 130

Den mindste af de nye modeller har en 3,6 liters firecylindret Deutz Tier 4i-motor, der yder 127 hestekræfter med et drejningsmoment på 480 Nm fra 1.600 til 2.000 omdrejninger pr. minut.

Nitro kan fås med en trinløs transmission, der har tre modes: automatisk,manuel og PTO.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er to hastighedsområder, 0-23 og 0-50 kilometer i timen, som både er med til at styre farten og og automatisk vælge den optimale udveksling på mark og vejtransport.