Abonnementsartikel

På Agritechnica 2013 viser Kongskilde en ny og større kornrenser med en kapacitet på 80 tons i timen.

Når Kongskilde Industries i Sorø stiller standen op på den kommende Agritechnica 2013 messe i Hannover bliver det blandt andet med en ny kornrenser med stor kapacitet. Nyheden har været testet i et kornanlæg i den netop overståede høst og kommer til at stå på Agritechnica i november i fuld figur.

Modellen, der er navngivet Kongskilde KDC 8000, har en kapacitet på 80 tons i timen, og den er dermed ifølge Kongskilde netop svaret på den store, generelle efterspørgsel på maskiner med mere effektivitet og kapacitet. KDC 8000, der både renser kornet og fjerner støv, er også et multitalent, som kan bruges til blandt andet korn, majs, solsikkefrø eller raps.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye Kongskilde KDC 8000 er specielt designet til ejendommenes installationer for kornhåndtering, og tænkes indbygget i et system, hvor kornet renses på dets vej igennem virksomheden.

- Det er store mængder korn, der håndteres hos kornavlerne i dag, og rensning af kornet sikrer, at det under opbevaringen bevarer sin kvalitet. En ren høst giver bedre muligheder for at sælge til en god pris, lyder det i meddelelsen fra Kongskilde.

Rolig gang

Hjertet i KDC 8000 er en indre tromle monteret med en indre og en ydre sold. Den indre sold har huller, som er store nok til at lade kornet passere igennem, men som opfanger uønskede urenheder.

I den ydre cylinder passerer kornet hen over en række huller, som tillader de små urenheder at passere, men som tilbageholder korn i den ønskede størrelse. Den langsomt roterende tromle er fri for vibrationer. Dens rolige gang gør også opsætningen nemmere og billigere, da der ikke er behov for et kraftigt fundament.

Efter at have passeret den ydre skærm føres kornet videre ind i blæser-sektionen, som fjerner eventuelle tilbageværende små urenheder og støvet fra afgrøden. Støv og urenheder transporteres ved hjælp af den indbyggede blæser til aflevering, hvor det ønskes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

KDC 8000 er designet til udendørs opstilling, og de ydre dele er fremstillet af galvaniseret stål. Nyheden drives af tre elmotorer med en samlet effekt på 7,7 kW. Producenten slår også på, at kornrenseren er nem at rengøre og vedligeholde.