På Agritechnica viser Becker en helt ny majssåmaskine med navnet Becker Aeromat HKP 8 DTE "E-motion".

Såmaskinen har ifølge de første sparsomme oplysninger mulighed for mange brugervenlige opsætninger, eldrift på gødningssprederen og flere udstyrsvarianter, alle indpakket i et nyt design.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når nyheden får elektrisk "e-drive" er det tænkt som en erstatning for den tidligere mekaniske drift. Nyheden betyder, at placering af gødningen kan foretages mere præcist.

Til de brugervenlige ændringer hører blandt andet et nyt håndtag til at justere tromlernes tryk med fem forskellige indstillinger. I det hele taget er maskinens indstillingsmuligheder gjort nemmere, også når det gælder så-dybden.

Nye trykruller med diameter på 230 millimeter sikrer en ensartet placering af frøet og sikrer at frøet ligger, hvor det skal med en bedre jordkontakt i tung jord. En ny stjerneskraber på 260 millimeter i diameter sørger for at skubbe eventuelle planterester til side før såning, hvis der sås i reduceret jordbehandling. 

På Agritechnica 2013 lanceres Aeromat HKP 8 DTE "E-Motion" fra Becker med et nyt, tidssvarende og endda fremtidsorienteret design.