Det handler ikke kun om mere volumen, når Kverneland introducerer et system med to tanke på mærkets liftophængte sprøjter, Kverneland Multi-Tank-System, som kan give mere fleksibilitet under sprøjtningen.

Dog kan det også handle slet og ret om volumen, og i den henseende betyder den ekstra tank, at man kan medbringe 60 procent mere. Men nok så væsentligt betyder det, at man kan have ét produkt i den ene tank og et andet produkt i den anden - eller naturligvis det samme i begge tanke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som en ekspert under præsentationen udtrykte det, så er dette Multi-Tank-Management system - iXter-iXtra-kombinationen - stærkt fleksibelt, og alt kan styres fra traktorens kabine. En mulighed er også at anvende den ene tank på én mark og derefter køre til en anden mark og bruge den anden tank.

Begge tanke har deres egen rentvands-tank og et uafhængigt rengøringssystem, og hos producenten mener man, at hele kombinationen er et godt alternativ til en selvkørende sprøjte. Og eftersom en traktor med en liftophængt sprøjte alligevel har brug for ekstra ballast fortil, så ligger idéen med den ekstra tank lige for. Den frontmonterede iXtra tank giver således både stabilitet og ekstra volumen og kapacitet.

Kvernelands nye rensesystem, der har fået betegnelsen iXclean Pro, kan rense hele systemet på mellem fem og ti minutter.

Ny topmodel

Kverneland er også aktuel med en ny topmodel blandt de bugserede iXtrack sprøjter under navnet iXtrack C50 med et tankvolumen på 5.000 liter, i grunden en kendt sprøjte, men større og med nye opgraderinger. Dermed er hele programmet fornyet. Også iXtrack C50 har fået det nye rensesystem iXclean Pro, som er en vigtig feature i hele programmet. Her kan der vælges mellem fyldning, omrøring, sprøjtning, fortynding, fyldning/skylning af dyselinier og rengøring af tank, blot ved at trykke på en knap. Systemet har også fuldautomatisk multitrins vaskeprogram for hele sprøjten, og brugeren kan blive siddende i kabinen under hele processen.

Dermed rummer iXtrack serien tre modeller med forskellige tank-og bomstørrelser samt udstyrsniveauer, iXtrack A, B & C fra 2.400 liter til 5.000 liter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kontrolsystemet til iXtrack er den velkendte FlowMate Control (FMC) sprøjtecomputer med alt samlet i én boks. Alternativt, alt efter udstyrsønsker, fås sprøjterne som ISOBUS-kompatible. Derved kan sprøjterne styres fra traktorens ISOBUS-terminal eller via Kverneland´s IsoMatch Tellus, hvor GEOcontrol, GPS-styring af sektionsventilerne, er integreret i.

Al elektronik er produceret af Kverneland´s egen elektronikfabrik, Kverneland Group Mechatronics.