Abonnementsartikel

Kopenhagen Fur deler ud af overskuddet. Der bliver udbetalt knap 263 millioner kroner ved generalforsamlingen i Herning.

Når der fredag er generalforsamling i andelsselskabet Kopenhagen Fur, bliver der næppe talt krise.

Minkbranchen er en succeshistorie, og deltagerne i generalforsamlingen kan gå derfra med lidt ekstra penge i baglommen. Der bliver nemlig udloddet et rekordstort beløb på 262,7 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- En af mine bestyrelseskollegaer har sagt, at "det går godt for erhvervet på et fornuftigt højt niveau". Det kan vel betragtes som en forsigtig, jysk udmelding, siger Tage Pedersen, formand for Kopenhagen Furs bestyrelse i en pressemeddelelse.

Omsætningsfremgang

Udlodningen på over en kvart milliard kroner kommer efter et år, hvor Kopenhagen Fur omsatte for 10,6 milliarder kroner mod 8,1 milliard kroner året før. Overskuddet i Kopenhagen Fur steg 38 procent til 371 millioner kroner, og det er altså en pæn portion af disse penge, der nu flyder retur til pelsdyravlerne.

Tage Pedersen glæder sig over, at politikerne har fået øjnene op for landbruget som et sted, der skaber arbejdspladser og eksport, men han savner alligevel noget.

Investering med forlov

- Nu mangler vi blot den første partileder, blå eller rød, som tør stå frem og sige: Lad os satse noget mere på et succeserhverv som dansk pelsdyravl, siger formanden.

- Med rekordudlodningen fra Kopenhagen Fur bliver der pumpet nye investeringsklare millioner ind i pelsdyrerhvervet. Vi skal have bare have lov, siger Tage Pedersen.