Jyske Bank overtager Sparekassen Lolland, som indgiver konkursbegæring til skifteretten mandag morgen.

Det sker på baggrund af Finanstilsynets inspektion hos Sparekassen Lolland, hvor det har vist sig, at sparekassen ikke længere opfylder solvenskravene i lovgivningen til at drive pengeinstitut.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Finanstilsynet fastsatte derfor en frist for sparekassen med henblik på at rette op på kapitalgrundlaget.

En løsning for kunder og medarbejdere

Det er lykkedes at finde en privat løsning, idet Jyske Bank og Sparekassen Lolland har indgået aftale om, at Jyske Bank A/S overtager samtlige aktiviteter i Sparekassen Lolland A/S.

- Dette danner basis for en stabil løsning for den fremtidige drift, hvilket har været et primært mål i relation til bankens cirka 120.000 kunder og 300 medarbejdere, skriver Sparekassen Lolland i en pressemeddelelse.

- Der forventes afholdt orienterende møde for bankens aktionærer og repræsentantskabsmedlemmer torsdag den 31. januar 2013 klokken 19.

Lokale og udenlandske investeringer

I sin analyse skriver Finanstilsynet, at Sparekassen Lolland A/S' virksomhed er dels at være et lokalt pengeinstitut med primært forretningsområde fordelt på Lolland, Falster og Sjælland, dels FinansNetbanken, som er en landsdækkende internetbank for privatkunder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er imidlertid også historisk foretaget væsentlige finansieringer uden for det naturlige markedsområde, herunder udenlandske ejendomme og udenlandske landbrug.