De seneste måneder har rotter formeret sig og bredt sig i et omfang, som sjældent er set. Ifølge indehaver af Dansk Skadedrsbekæmpelse, Arne P. Nielsen, skyldes det de fugtige forhold i sommeren og efteråret, som er ideelt for rotterne.

- Inden for de seneste fem måneder er rotteproblemerne eksploderet, fortæller han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rottebekæmpere har derfor haft svært ved at følge med i kampen mod det uønskede skadedyr , og noget af den gift, som bekæmperne bruger har været umulig at få fat i, fordi produktionen ikke har kunne følge med.

- Det har været i restordre på grund af det store behov for bekæmpelse. Antallet af rotteanmeldelser til kommunerne er nu dobbelt så stort, som det nogensinde har været, og det siger en del om problemets omfang, siger Arne P. Nielsen.

Han fortæller, at Dansk Skadedyrskontrol har haft så travlt de seneste måneder, at der eksempelvis ikke blev nogen juleferie i år. Men han vurderer, at problemets omfang er begyndt at dale en smule på det seneste.

Dansk Skadedyrskontrol har dog stadig travlt og oplever en stor stigning i landbrugets interesse for at lave aftaler med firmaet. Arne P. Nielsen mener, at det blandt andet skyldes en ny rottebekæmpelseslov, der trådte i kraft den 1. september. Den kommunale indsats efter den nye bekendtgørelse er efter hans vurdering helt utilstrækkelig, og mange ønsker en professionel rottesikring, fordi rotter er en potentiel stor smittespreder.

I modsætning til kommunal rottebekæmpelse indebærer en aftale med eksempelvis Dansk Skadedyrsbekæmpelse ifølge Arne P. Nielsen, at man får fire årlige besøg, hvor giftkasser efterses og forsynes med friskt gift. Efter hvert besøg får man desuden en rapport om forholdene på ejendommen med eventuelle anbefalinger af tiltag, som skal til for at for at forebygge rotteproblemer.