Erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer har klaget til Folketingets Ombudsmand over den måde, Natur- og Miljøklagenævnet forvalter på. Uden at fortælle det til Landbrug & Fødevarer, har embedsmænd fra Natur- og Miljøklagenævnet holdt møde med Naturstyrelsen omkring den verserende klagesag over vandplanerne, som L&F har anlagt.

En sag, som netop Natur- og Miljøklagenævnet skal behandle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har arbejdet med denne her type sager i 23 år i advokatbranchen, og jeg har aldrig oplevet noget så groft som dette. Det her er i særklasse slemt. Myndighedernes opførsel har karakter af upassende kammerateri, og de sætter deres troværdighed over styr, siger miljøadvokat Håkun Djurhuus, der repræsenterer Landbrug & Fødevarer.

Hverken referat eller aktindsigt

Han har ikke kunnet få et referat fra mødet eller aktindsigt i dokumenter vedrørende mødet. -Det er ikke i orden at det, der burde være en uvildig klageinstans, har bilaterale møder med den ene part uden at involvere den anden.

Det strider mod grundlæggende forvaltningsretlige krav om lige behandling af parter. Derudover så er det et retssikkerhedsmæssigt problem, når der kan sås tvivl om et uafhængigt nævns habilitet, siger viceformand i Landbrug & Fødevarer Lars Hvidtfeldt i en pressemeddelelse.

Landbrug & Fødevarer ønsker at vandplanerne bliver kendt ugyldige.