Redskaber til at optimere driften er i højsædet på standen hos Videncentret for Landbrug på Nordeuropas største samlede landbrugsmesse, Agromek 2012, som åbner i Herning i morgen.

- Vi fokuserer meget på de redskaber, der kan effektivisere og optimere driften i denne tid, hvor mange landmænd har fokus på at få hævet bundlinjen, siger marketingkonsulent Birgitte Wulff Mikaelsen, Videncentret for Landbrug, der befinder sig i hal B ved siden af de store traktorer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har mange it-løsninger, som kan indgå i det intelligente landbrug. Det gælder blandt andet inden for planteavl, hvor vi har fået en ny smartphone-version af sprøjtejournalen. Det er et eksempel på et af de programmer, som vi har haft i forvejen, og som nu rykker over på mobiltelefonen, og som kan være med til at spare arbejdstimer, siger Birgitte Wulff Mikaelsen.

- På kvægsiden præsenterer vi det nye redskab Kritiske Målepunkter, der er en del af et større managementsystem. Med Kritiske Målepunkter får landmanden nu mulighed for at få et dagsaktuelt billede af besætningen, hvad angår for eksempel mælkeydelse, celletal og andre nøgletal, siger hun.

Men det er ikke teknologi det hele, understreger Birgitte Wullf Mikaelsen.

- Intelligent landmandsskab handler også om ledelse, og det handler om at stoppe op og tænke, for vi skal både passe på os selv og andre. Derfor har vi også arbejdsmiljøkonsulenter med. Vi skal passe på os selv i trafikken, når vi kører med de store maskiner. Derfor har vi meget fokus på bremsesikkerhed, for vi skal være opmærksomme på, at bremserne fungerer ordentlig. Vi skal også passe på os selv, når vi sidder mange timer på en traktor, understreger Birgitte Wulff Mikaelsen, der har mulighed for at henvise de mere færdselsrelaterede spørgsmål til politiet, som også har en stand på Agromek.