Abonnementsartikel

Videncentret for Landbrug forstår frustrationen hos de landmænd, der melder sig ud af landboforeninger, men grunden bag er forkert.

Den seneste tid har flere landmænd oplyst, at de ikke længere vil være medlem af deres lokale landboforening i protest mod Landbrug & Fødevarer.

En af begrundelserne har været, at Landbrug & Fødevarer og Videncentret for Landbrug forhandler om udformningen af retentionskort og accepterer ufaglige og dårlige løsninger for landmændene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den påstand vil Ivar Ravn, direktør for Videncentret for Landbrug, Planter & Miljø, gerne mane i jorden.

- Jeg er ekstremt ærgerlig over, at den helt og aldeles forkerte tolkning af vores rolle får lov at stå som en reel årsag til landmændenes utilfredshed og udmeldelser af foreningerne. Påstandene er simpelthen uredelige.

- Vi fremfører, som i alle andre sammenhænge, hvor vi har med myndighederne at gøre, de faglige argumenter så de får størst mulig effekt. Det er vores opgave, også selvom myndighederne ikke er enige i vores udlægning. Vi følger med i hvad der foregår, fordi det er vigtigt. Men det har intet med forhandlinger at gøre, siger Ivar Ravn.

Han understreger, at VFL's rolle er - på et fagligt grundlag - at arbejde for de bedst mulige produktionsforhold for landbruget.

- Der skal mere kvælstof til markerne, hvis danske landmand skal være konkurrencedygtige. Det kæmper vi for hver dag. Og at vi skulle acceptere og ligefrem medvirke til at skabe dårlige betingelser for landbruget er en helt absurd tanke, siger Ivar Ravn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I forbindelse med varslede udmeldelser sagde formand for LandboNord, Niels Vestergaard Salling:

- Hvis alle melder sig ud, hvor skal kampene så kæmpes.