Regeringen har sammen med alle partier i Folketinget vedtaget et nyt veterinærforlig. Med aftalen strammes der op på antibiotikaforbruget i landbruget, dyrevelfærden øges – både i stalden og under transport - og kontrollen styrkes med ekstra ressourcer. Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Fødevareministeren glæder sig over, at det har været muligt at indgå en ambitiøs aftale, som blandt andet sætter fokus på antibiotikaforbruget i landbruget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kamp mod modstandsdygtige bakterier

- Aftalen strammer op på forbruget af antibiotika i landbruget med tiltag over for de landmænd, som anvender medicin til grupper af dyr i stedet for at behandle hvert dyr enkeltvis. Det er en vigtig del af kampen mod antibiotikaresistente bakterier, der kan true folkesundheden. Løsningen skrues sammen, så indsatsen fokuseres hos de landmænd, hvor problemerne er størst, siger fødevareminister Mette Gjerskov i en pressemeddelelse.

Hun oplyser, at de skærpede regler bliver modsvaret af afbureaukratisering, så der ikke bliver påført landbruget ekstra omkostninger.